• 瀏覽: 3,833
  • 回覆: 36
其實事實已擺在眼前,朝鮮,南韓本是同一起步點,一個跟美國,一個跟大陸,兩國差天共地,當然金仔可能要放棄做土皇帝,但生活水平肯定會比現在好得多。其實淨係三星同蘋果將生產從大陸抽走比晒朝鮮做,已經可以馬上唔洗睇老習面色,甚至可以同老習平起平坐,咁簡單嘅選擇,唔明點解都可以揀回頭路。

咁幼稚園級既分析
邊有人會信架?
個堆字浮光掠影
一舊雲咁

即係好簡單
老戈中左民主毒
搞到蘇聯解體
好嘞
俄羅斯行民主
美國咪一樣仇視
北約一樣繼續東進
又借D意搞經濟制裁

唔通你認為投靠老美會好?金仔不是傻的

引用:
原帖由 Classico 於 2018-5-25 01:16 PM 發表
其實事實已擺在眼前,朝鮮,南韓本是同一起步點,一個跟美國,一個跟大陸,兩國差天共地,當然金仔可能要放棄做土皇帝,但生活水平肯定會比現在好得多。其實淨係三星同蘋果將生產從大陸抽走比晒朝鮮做,已經可以馬上唔洗睇老習面色,甚至可以同老習平起平坐,咁簡單嘅選擇,唔明點解都可以揀回頭路。 ...
講生活對比,南韓有一指標冠全球!
不同年層自殺率!

引用:
原帖由 Classico 於 2018-5-25 01:16 PM 發表
其實事實已擺在眼前,朝鮮,南韓本是同一起步點,一個跟美國,一個跟大陸,兩國差天共地,當然金仔可能要放棄做土皇帝,但生活水平肯定會比現在好得多。其實淨係三星同蘋果將生產從大陸抽走比晒朝鮮做,已經可以馬上唔洗睇老習面色,甚至可以同老習平起平坐,咁簡單嘅選擇,唔明點解都可以揀回頭路。 ...
酒流評論員!

南北韓同一起步線,活生生例子證明跟錯大佬可以差幾遠。但回頭是岸,金仔依家講一聲,三星馬上將生產線搬晒去朝鮮,經濟馬上起飛,同老習平起平坐。

D草民真係好膚淺

那麼你還不快快向你主子獻策從而獲得額外狗糧!

引用:
原帖由 Classico 於 2018-5-25 03:52 PM 發表
南北韓同一起步線,活生生例子證明跟錯大佬可以差幾遠。但回頭是岸,金仔依家講一聲,三星馬上將生產線搬晒去朝鮮,經濟馬上起飛,同老習平起平坐。 ...
那麼你還不快快向你主子獻策從而獲得額外狗糧!

引用:
原帖由 Classico 於 2018-5-25 03:52 PM 發表
南北韓同一起步線,活生生例子證明跟錯大佬可以差幾遠。但回頭是岸,金仔依家講一聲,三星馬上將生產線搬晒去朝鮮,經濟馬上起飛,同老習平起平坐。 ...
諗起句舊廣告,搬屋牙,搵人人啦,搬屋好鬼易,搬廠鬼咁易。

靠美國單,借啲兒搞下你已訓直。當然聽中國話好。

馬上搬生產線,樓主真係講得太簡單.

引用:
原帖由 克人憎 於 2018-5-25 02:49 PM 發表

講生活對比,南韓有一指標冠全球!
不同年層自殺率!
一直到70年代,朝鮮生活水平遠高于韓國,朝鮮會變成這樣不過是為了追求獨立自主的代價

引用:
唔睇中國臉色,咪一樣要睇美國臉色,當年美國派兵攻打北韓,唔係中國出手,北韓一早冇左。
你睇日本,做美國佬隻狗幾十年,有咩好過,最後經濟都係俾美國攪死。

引用:

附件

2F041E61085D19681D083324970A52.jpg(22.15 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]