• 瀏覽: 14,860
  • 回覆: 103
+7
引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2018-5-22 06:04 PM 發表

Goodest logic
RCS 5sm 與 0.5sm 已大不同

引用:
原帖由 Bismark88 於 2018-5-22 05:59 PM 發表

為什麼你總是說示波器顯示雷達回波特徵俾機師估,電腦給出機型不詳已足夠了,再看看我在49樓的說明吧
你一知半解,所以就唔明囉。

用回波特徵分辨機型是電腦用的,特徵是一段電波,機師是看不到的。

引用:
原帖由 achau 於 2018-5-22 06:11 PM 發表

你一知半解,所以就唔明囉。

用回波特徵分辨機型是電腦用的,特徵是一段電波,機師是看不到的。
你拒絕明白我也沒辦法

還有人同白痴仔認真討論 傻仔J20次一定唔隱形呀 大家明了

所以中國空軍好水皮,印度sure win, 不用搶心,畢竟是世界第3 無國家能超越

目視都望到。

看看用腦的分析:
https://youtu.be/_akoDCHrpbQ

引用:
原帖由 Bismark88 於 2018-5-22 17:23 發表

其實還有一樣佐證,J20好歹也算是隱形機,如雷達在某一距離發現一超音速戰機目標,但其回波明顯比平常的三代機顯得微弱或細小,也可合理推斷是J20 ...
有鬚就係老豆?

回波尖峰反射可以相差幾萬倍,隱身戰機會主動避開天綫主瓣,呢個係常識離

Su-30 反射達到 10sqm 凴 N011M 呢部拉雞雷達,中左彈都唔知呀

引用:
原帖由 Bismark88 於 2018-5-22 12:45 PM 發表
首先,殲20過大機體+大鴨翼+腹翼 已先天的注定了其隱身性欠佳,是這次被SU30MKI雷達發現的基礎,而另一個重大原因,我估當時殲20正在偏轉其鴨翼,偏轉中的前鴨翼提供了一個明顯而巨大的雷達反射源,在遠距離即能被SU30MKI雷達偵測到。

所以這次殲20被SU30MKI發現是有可信性的,中國應該通過這次教訓想想辦法去彌補這個重大缺陷,否則殲20日后實戰時面對印軍SU30MKI會相當不好過 ...
係自己跑道鬆下關節有咩問題

唉,其實係軍事版又被網絡評論員佔據,出帖就只有讚好,係香港人睇到只會覺得好笑,國內人就會信到十足十(如果睇到),因為消息只有單方面。
世上任何武器都有其弱點唔係好奇,j20出現問題一早已浮現,身型過份巨大,發動機不足,而家更發現隱身問題,出現咁樣咪繼續改進咯,下一代咪越嚟越好咯,正如老美都有問題架,f117,小鷹航母都有弱點,發現後加以改良先正確,唔應該搵評論員不斷吹噓話j20擊敗f35令老美汗顏,這樣只能欺騙國內民眾,對外國消息開放就只有貽笑大方

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2018-5-23 03:56 AM 發表
唉,其實係軍事版又被網絡評論員佔據,出帖就只有讚好,係香港人睇到只會覺得好笑,國內人就會信到十足十(如果睇到),因為消息只有單方面。
世上任何武器都有其弱點唔係好奇,j20出現問題一早已浮現,身型過份巨大,發動機不足,而家更發現隱身問題,出現咁樣咪繼續改進咯,下一代咪越嚟越好咯,正如老美都有問題架,f117,小鷹航母都有弱點,發現後加以改良先正確,唔應該搵評論員不斷吹噓話j20擊敗f35令老美汗顏 ...
唔好咁無知,其實隱形機愈大愈隱形。
唔明就學下三種電波反射模式先上軍板,要玩意識形態就返高登。

引用:
原帖由 Bismark88 於 2018-5-22 12:45 發表
首先,殲20過大機體+大鴨翼+腹翼 已先天的注定了其隱身性欠佳,是這次被SU30MKI雷達發現的基礎,而另一個重大原因,我估當時殲20正在偏轉其鴨翼,偏轉中的前鴨翼提供了一個明顯而巨大的雷達反射源,在遠距離即能被SU30MKI雷達偵測到。

所以這次殲20被SU30MKI發現是有可信性的,中國應該通過這次教訓想想辦法去彌補這個重大缺陷,否則殲20日后實戰時面對印軍SU30MKI會相當不好過 ...
樓主末必盲反J20,但這次印度佬單嘢好鬼。臺灣有綱友引原文,意思完全唔同,而更多人指是平時部份訓練丶轉場加裝龍勃透境引起嘅。你的說法真的很牽強。

好型

引用:
原帖由 Bismark88 於 2018-5-22 12:45 PM 發表

「 我估當時殲20正在偏轉其鴨翼,偏轉中的前鴨翼提供了一個明顯而巨大的雷達反射源 」……………

無錯,你係估!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]