• 瀏覽: 5,261
  • 回覆: 43
+2
但今轉美中協議竟然唔出聲,相信內容好快由美國慢慢揭露(新聞自由及民主國家可愛之處),到時就知是否喪權辱國。不過正路美國情報機構一早有晒中共權貴在海外資產戶口及妻兒英美國藉資料,中共只係肉隨針板上.. 係5毛幻想中共會贏... 金仔醒目就立刻趁此機會放棄中共這中間人,把利益最大比,唔好再俾中共食差價了。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-5-20 07:03 PM 發表
中共註定輸!
好似清朝咁,最重要保住政權,放棄國家利益對權貴沒有什麼影響,死都係死班無權勢既中小企及奴民,好似香港政府咁,唔掂就加稅,因此班5毛以為國家利益好重要根本就唔明極權國家最重要只係政權。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-5-20 07:03 PM 發表
中共註定輸!
波叔~請問強國輸啲咩…老美一樣死死氣要買強國嘢
ps:波叔喎竟然搵到你面書喎

以浸浸風格,如果大勝,應該巳經出佐30編推文……

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-5-20 06:56 PM 發表
但今轉美中協議竟然唔出聲,相信內容好快由美國慢慢揭露(新聞自由及民主國家可愛之處),到時就知是否喪權辱國。不過正路美國情報機構一早有晒中共權貴在海外資產戶口及妻兒英美國藉資料,中共只係肉隨針板上.. 係5毛幻想中共會贏... 金仔醒目就立刻趁此機會放棄中共這中間人,把利益最大比,唔好再俾中共食差價了。 ...
以你的性格,所有中國的東西都不好,不談也可作定

引用:
中共註定輸!
錯!

中美貿易戰,中國或成最大贏家!

侵侵已經中咗我黨嘅圈套,幫我黨啟動倒逼改革。

美方的要求一旦落實,對中國人民、公民及普通消費者都是重大利好,只有尋租集團及壟斷集團等既得利益者會受到損失!

但這些既得利益者基本上都是革命烈屬,"自己人"是很難做這個醜人的,此事還得靠"洋大人"出面。

侵侵的一舉一動都在我黨的計算之中,他只不過是我黨啟動"改革開放2.0"的爛頭卒而已。

引用:
原帖由 ScottXe 於 2018-5-20 07:36 PM 發表

以你的性格,所有中國的東西都不好,不談也可作定
唔好混淆視聽, 係所有中共既野, 即極權制度既野都不好, 中共不等於中國.

引用:
原帖由 TT2017 於 2018-5-20 07:58 PM 發表

都唔知你想講乜,系咪想打飛機?系就一句中共國萬衰,大陸共慘黨慢慢衰就得喇,成編垃圾.
唔係打飛機,而係有危就有機。

今次危機處理得好就是改革開放2.0。

處理不當就......

引用:
原帖由 weixifei 於 2018-5-20 08:16 PM 發表

以你性格,你早就應該離開中國,為什么還沒走?!
一早學5毛既主人,林鄭,CY,等等,拿左外國戶藉,隨時閃人。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]