• 瀏覽: 14,412
  • 回覆: 100
+2
洋奴引以自豪的BNO.英國國民(海外)護照。是洋奴擁有的海外英國人身分的證明文。
這護照是告訴其他國家的人。持有人是殖民地市民。沒有英國的居留權。在世界各地求助英國領事時。要真心誠意確認自己只有英殖的國藉。英國領事就會幫助。

在香港的BNO中國種族持有人還好。有一個叫做中國的國家認領這些不倫不類的國藉市民。這些人的國籍就是中國籍。

戀殖洋奴要認識這個事實。戀殖洋奴其實還有一條路可走。放棄中國籍。做一個真真正正的英國殖民地市民,再尋求英國收留。或者還可以到英國做二等公民。

引用:
原帖由 lewark 於 20-5-2018 12:15 發表
洋奴引以自豪的BNO.英國國民(海外)護照。是洋奴擁有的海外英國人身分的證明文。
這護照是告訴其他國家的人。持有人是殖民地市民。沒有英國的居留權。在世界各地求助英國領事時。要真心誠意確認自己只有英殖的國藉。英國領事就會幫助。

在香港的BNO中國種族持有人還好。有一個叫做中國的國家認領這些不倫不類的國藉市民。這些人的國籍就是中國籍。

戀殖洋奴要認識這個事實。戀殖洋奴其實還有一條路可走。放棄中國籍 ...
其實好多洋奴英犬根本從未喺英國生活過。
喺英國生活根本不外如是,係人人均貧。

這樣說的話,沒BNO的本土L情何以堪?

酸文

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-20 04:44 PM 發表
酸文
何謂酸。

你有BNO?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-20 04:44 PM 發表
酸文

哈~唔知邊個酸啲啦~

所以我一直叫某君去佢祖家申請被遺棄及滯留香港共區的津貼架,當然佢呀嗞呀咗啦。嘻嘻。

引用:
原帖由 lewark 於 2018-5-20 05:18 PM 發表

何謂酸。

你有BNO?
過咗期,但我移咗民。

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2018-5-20 05:25 PM 發表

哈~唔知邊個酸啲啦~
唔知

引用:
原帖由 黃金肥牛 於 2018-5-20 05:25 PM 發表

哈~唔知邊個酸啲啦~
又笑pp仔

引用:
原帖由 lewark 於 2018-5-20 12:15 PM 發表

戀殖洋奴要認識這個事實。戀殖洋奴其實還有一條路可走。放棄中國籍 ...
新西才俊羅日日攞住本bno哭啼,就係無居留權

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-20 06:15 PM 發表 

過咗期,但我移咗民。
咁so本你移咗民個本passport,好等我哋酸吓嘛~

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]