• 瀏覽: 2,401
  • 回覆: 26
做咗傻仔遮
無乜特別
呢個罪孽
佢要用一生償還
引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-5-19 03:18 PM 發表
【旺角騷亂案】【本報訊】騷亂過後,梁天琦漸趨低調,鮮有接受傳媒訪問,更遠赴美國進修,直到近...

你是否認同梁天琦系片中所講嘅理想嗎????
佢值得坐監嗎??????
有人話,
坐完出返黎又係一條好漢???? ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-5-19 03:26 PM 發表
做咗傻仔遮
無乜特別
呢個罪孽
佢要用一生償還

早前有C兄帖了一張佢同戴妖廷食晚飯的照片,
此刻己注定他走上不歸路!

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2018-5-19 03:32 PM 發表

早前有C兄帖了一張佢同戴妖廷食晚飯的照片,
此刻己注定他走上不歸路!
oh!my god!

又想出書呃飯食

根本他系死撐..

以越南暴動判刑來計,他起碼被判五六年...

人生有幾多五六年呢....

五六年後,香港是另有一番新景像,隨時23條已經通過..

他出返來,重有咩作為呢....

Good job, 師兄。
引用:
原帖由 樣衰河童 於 2018-5-19 03:39 PM 發表

謝謝師兄還記起,我再貼一次希望年輕人不要再被政棍利用!

處心積慮編導魚蛋暴動,事後就扮人民英雄,俾佢呃到個班人真係有問題

引用:
原帖由 CS601P 於 2018-5-19 03:43 PM 發表
根本他系死撐..

以越南暴動判刑來計,他起碼被判五六年...

人生有幾多五六年呢....

五六年後,香港是另有一番新景像,隨時23條已經通過..

他出返來,重有咩作為呢.... ...
oh!really?
😱💣🤕

TVB新聞,昨日有報導....
上一單高院判暴動罪系判佐六年..
事沿是越南友暴動事件,區域法阮初審定罪被告,判刑三年...控方不服提出上訴至高院,
高院改判六年刑期,原因系暴動罪是嚴重罪行必要重判..
加上旺角暴動發生之後,上訴庭向各級法庭發出判刑指引,暴力罪行的判刑要入獄及加刑期,才可以有警惕作用.

今次他暴動罪成,判刑絕不會輕,之前同樣旺角暴動罪,區域法院都判佐幾個被告入獄三年,
高一級的高等法院,暴動罪判刑是重過區域法院,五年系基本數...

=======
引用:
原帖由 Omae988 於 19-5-2018 04:14 PM 發表

oh!really?
😱💣🤕

狗官打晒開口牌,最後判社服二十個鐘。

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2018-5-19 03:18 PM 發表
【旺角騷亂案】【本報訊】騷亂過後,梁天琦漸趨低調,鮮有接受傳媒訪問,更遠赴美國進修,直到近...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/video/20180519/720pix/1526674130_2763.jpg

你是否認同梁天琦系片中所講嘅理想嗎????
佢值得坐監嗎??????
有人話,
坐完出返黎又係一條好漢???? ...
收皮啦~湖北琦坐完監押返大陸,唔好留係度!

引用:
原帖由 樣衰河童 於 2018-5-19 03:39 PM 發表

謝謝師兄還記起,我再貼一次希望年輕人不要再被政棍利用!
戴教授 安然無恙

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]