• 瀏覽: 21,064
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 kenneth6 於 2018-5-19 05:31 PM 發表

做咗衰嘢又唔想人講,強

不如講埋全世界,史前年代,星河時期……
你都唔x化!

引用:
原帖由 fungdin2000 於 2018-5-19 16:20 發表

香港張身份證咪證明是中國香港人囉!唔想做中國人就真要剪香港身份証,去英國領事館申請政治庇護!攞回你應得的居英權!
係囉!

分唔到國家, 冇得香港獨立呀!
別人笑佢傻佬.

引用:
原帖由 宇宙長長白襪 於 2018-5-19 17:13 發表

你有無片先。
佢話有六四2.0版......

引用:
原帖由 friendchanli 於 2018-5-19 02:26 PM 發表

雙方點CUT都好,搶証個段唔係假已經有乜野好講.
記者搶番張証先有人郁手,cut條片話自己無cut真係當大家係蟲泰議員口中的選民
第一次睇now播嗰段嘢就知不能盡信,左cut右cut咁
不過有話過係無cut過片咩?係就過分咗喎,門外漢都睇得出有cut啦

屈就吓,就64,籌款箱造大左,唔攪啲嘢收多些少,過唔到7月14⋯⋯

本港垃圾傳媒零誠信

引用:
原帖由 雜種主席 於 2018-5-19 05:02 PM 發表
共產黨條片 由頭到尾 都見唔到香港記者個樣 二次創作呀
咁最好就係now自己播返條未經剪接過嘅片嚟證明別人的是做假喇

大公、文匯

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-5-19 16:50 發表

你話人哋搞是搞非都要畀啲誠意,指出兩條片邊度有問題啦。
主題來源條link呢

香港那有記者,香港只有毒媒!

無誠信,無質素,駐京記者但普通話那麽差。就像駐美駐英記者,不會英文,如何訪問和工作,你有証我都懷疑你身份。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-5-19 04:39 PM 發表

點可以公開冇剪過嘅片啊?公開之後,仲可以响香港行!而家記協同泛民盲搶言,一定唔會批公開真相啦。
妓者非常害怕真相

引用:
原帖由 運動健123 於 2018-5-19 04:46 PM 發表
記協幾快表態上次東方記者被肥佬黎凶阻報道又唔見出聲咁快?
要妓協鬧恩客,有啲強人所難

引用:
原帖由 siuming1979 於 2018-5-19 12:15 PM 發表
隨住北京公開片段,事件嘅真相終於被還原 - 公安檢查記者證,完全合法合理,但態度囂張嘅妓者、先叫囂,后搶證,挑戰執法人員。

係執法人員執法過程中,使用嘅武力十分克制合理,相信大部分睇過片段嘅人都會得到相同結論

但NOW 係報導事件上,只展示部分片段,混淆視聽,誤導香港人,佢哋好明顯有完整片段,但選擇用剪接去屈公安。

NOW搶症事件后,其它傳媒竟然冇人問最直接嘅folow up q ...
搶症?搶咩症?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]