• 瀏覽: 21,065
  • 回覆: 242
  • 追帖: 1
+10
隨住北京公開片段,事件嘅真相終於被還原 - 公安檢查記者證,完全合法合理,但態度囂張嘅妓者、先叫囂,后搶證,挑戰執法人員。

係執法人員執法過程中,使用嘅武力十分克制合理,相信大部分睇過片段嘅人都會得到相同結論

但NOW 係報導事件上,只展示部分片段,混淆視聽,誤導香港人,佢哋好明顯有完整片段,但選擇用剪接去屈公安。

NOW搶症事件后,其它傳媒竟然冇人問最直接嘅folow up question - 就係事件嘅前因后果係咩?而直接採納NOW嘅講法,明顯係willfully ignorant

另一個值得欣慰嘅事係,執法機構而家會攝錄執法過程,呢個措施會令執法人員執法時更加文明,亦可保護執法人員免除被妓者老屈嘅風險,對執法人員同市民都有莫大好處,希望港政盡快引入

最后,香港妓者,零誠信、講完

引用:
原帖由 siuming1979 於 2018-5-19 12:15 PM 發表
隨住北京公開片段,事件嘅真相終於被還完 - 公安檢查記者證,完全合法合理,但態度囂張嘅妓者、先叫囂,后搶證,挑戰執法人員。

係執法人員執法過程中,使用嘅武力十分克制合理,相信大部分睇過片段嘅人都會得到相同結論

但NOW 係報導事件上,只展示部分片段,混淆視聽,誤導香港人,佢哋好明顯有完整片段,但選擇用剪接去屈公安。

NOW搶症事件后,其它傳媒竟然冇人問最直接嘅folow up questio ...
公安冇打人,只係制服挑釁時使用武力導致。我開頭仲以為公安動粗打人添。唔知係我誤會,還是被誤導。

共賊黨都有誠信?北京大屠殺呢?

自有毒果後,香港大部份妓記講乜都無人信

香港作者真係柒到一個點啦,重要cut條片話自己無cut,咁既行為,真係醜到無話可說,系光明正大,理直氣壯,洗乜咁cut條片呀

香港記者係咁仆街

各自演繹對自己有利的應成條片完整播放給市民一個完整答案Now應公開沒剪編的片段

果記者好吋嘴

香港傳媒一早報咗產影衰埋香港人

引用:
原帖由 DL88088 於 2018-5-19 02:14 PM 發表
果記者好吋嘴
國語都未講到學人寸嘴

引用:
原帖由 DL88088 於 2018-5-19 02:11 PM 發表
香港作者真係柒到一個點啦,重要cut條片話自己無cut,咁既行為,真係醜到無話可說,系光明正大,理直氣壯,洗乜咁cut條片呀
雙方點CUT都好,搶証個段唔係假已經有乜野好講.
記者搶番張証先有人郁手,cut條片話自己無cut真係當大家係蟲泰議員口中的選民

引用:
原帖由 懷念黃金時代HK 於 2018-5-19 01:40 PM 發表
共賊黨都有誠信?北京大屠殺呢?

呢D破壞記者公信力行為希望佢地天天都做.做到連公園阿婆阿伯都知就最好.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]