• 瀏覽: 39,149
  • 回覆: 323
  • 追帖: 1
+8
中國惟有乖乖聽話

造價129億美元的福特號航空母艦,已是美國史上最貴戰艦,如今美國海軍又以試航時發現瑕疵需要改進為由,要求追加1.2億美元預算,讓這艘美軍最新航母花費突破130億美元(約台幣3900億元)。

大陸曾有軍事專家說,「遼寧艦」最少落後美國「福特號」30年!

新聞來源連結:
https://udn.com/news/story/6813/3148611

附件

aa.jpg(151.6 KB)

傳:中國加油!

引用:
原帖由 refugee 於 2018-5-19 09:42 AM 發表
完敗一隻用黎訓練既航母?
即係中國無

有成千億去起航母去侵略其他國家咁勞民傷財,點解唔幫下下城區d流浪漢?

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2018-5-19 09:49 AM 發表

即係中國無
你又講得對
真係唔見中國戰艦
搞個人崇拜喎

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2018-5-19 09:52 AM 發表
有成千億去起航母去侵略其他國家咁勞民傷財,點解唔幫下下城區d流浪漢?
保持世界霸權

橫掂美國佬做呢D燒銀紙野, 都係得個擺字, 不如做多幾隻賣比大陸, 即刻搞掂貿易逆差lu.

其實大陸要呢D野都係最多周圍巡, 冇咩用, 敝在阿爺D錢多到冇定散, 當幫下窮朋友囉.

惡霸養隻狗
都惡過人 

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-5-19 09:56 AM 發表
橫掂美國佬做呢D燒銀紙野, 都係得個擺字, 不如做多幾隻賣比大陸, 即刻搞掂貿易逆差lu.

其實大陸要呢D野都係最多周圍巡, 冇咩用, 敝在阿爺D錢多到冇定散, 當幫下窮朋友囉. ...
而家就 要搵中國囉錢填數,中國乖乖聽話

遼寧號落後美國航母係事實, 甚至比歐洲航母都落後

引用:
原帖由 阿乜水 於 2018-5-19 09:56 AM 發表

其實大陸要呢D野都係最多周圍巡, 冇咩用, 敝在阿爺D錢多到冇定散, 當幫下窮朋友囉. ...
呢隻野咁大件
應該撞唔沉

係咪大白象

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-5-19 09:57 AM 發表
惡霸養隻狗
都惡過人  
再嘈trump搵狗咬你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]