• 瀏覽: 9,479
  • 回覆: 144
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 angux123123 於 2018-5-19 09:18 AM 發表
食政府反政府
騷擾家人?你上街玩磚頭唔騷擾人?
學港台啫!

放心住太空倉吧,吾系你嘅嘢,呢世點爭取,點破壞,都係吾會有。遲D有機會,爭取住大點吧,天橋底夠哂海闊天空。

人蠢就註定要咁下場啦,一將功成萬骨枯,湖北琦就係將,你就做骨囉!

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-5-19 08:34 PM 發表

社會係不斷進步。2018好過1967當然係好事。但相對於1995及1996又好似無咁好。
講相對? 民主大義有相對唔相對? 相對得去支持嗰個無普選欽點港督,嚟武力鎮壓反抗者? 泛民昔日做委任議員嚟支持鎮壓反抗佢主子政權既人仕,但今日卻自己發動暴動,更屌鳩特區政清場? 呢個就係你既昨日今日相對邏輯? 你知唔知自己講咩春? 你照鏡時有無望真鏡入面既人幾荒謬?

以你昨日今日既相對邏輯,泛民既政治黑金主 美國政權,喺2009年出動警察及國民警衛軍,去武力鎮壓佔領華爾街運動,卻喺2014年用黑金收買香港泛民發動佔中及一系列後續街頭暴動,你又點解釋美國政權自己武力鎮壓佔領華爾街運動,卻又用錢策動香港啲佔領運動?

你有無用個小學雞腦去諗過自己做黃巾賊,就係美國既扯線公仔?

失業率2.8%二十年最低,有手有腳都唔做嘢
抵你坐監

引用:
原帖由 fff888 於 2018-5-20 03:07 AM 發表
失業率2.8%二十年最低,有手有腳都唔做嘢
抵你坐監
2.8%   二十年來最低失業率都搵唔到工做,呢條仆街都算廢。

睇見佢活得甘好,又諗起廢青話要俾政府每年俾幾萬啲所謂爭取民煮淫士

引用:
原帖由 pugbb 於 2018-5-19 09:14 AM 發表

他早前接受本刊專訪時承認,自旺角騷亂事件後,原本激進抗爭的一群,也沉寂下來了,「是低沉了,沒有辦法,有些被人控告,有些被拘捕,有些又在監獄,還會有什麼人。」他又說,會擔心警察會上他家,騷擾到家人,「所以現在我也不敢回去住,自己搬了出來,(住劏房?),住太空倉,是太空倉。
自這件事後,他坦言自己生活淒慘,「都慘的,因為這官司,要住太空倉,又不能回家住,連工作也未必找到。所以要靠人接 ...
正呀
後生就無乜工作由政府

引用:
原帖由 pugbb 於 2018-5-19 09:14 AM 發表

他早前接受本刊專訪時承認,自旺角騷亂事件後,原本激進抗爭的一群,也沉寂下來了,「是低沉了,沒有辦法,有些被人控告,有些被拘捕,有些又在監獄,還會有什麼人。」他又說,會擔心警察會上他家,騷擾到家人,「所以現在我也不敢回去住,自己搬了出來,(住劏房?),住太空倉,是太空倉。
自這件事後,他坦言自己生活淒慘,「都慘的,因為這官司,要住太空倉,又不能回家住,連工作也未必找到。所以要靠人接 ...
嚴正執法咪沉囉,仲以為打警察好過癮,原來要坐籃,走得甩嘅梗係鳩縮啦,你唔好彩咪找數囉。

我真係恭能喜你呀!

引用:
原帖由 angux123123 於 2018-5-19 09:18 AM 發表
食政府反政府
騷擾家人?你上街玩磚頭唔騷擾人?
係唔係屋企人嫌棄隻畜牲呢?

引用:

又有人扮可憐啦

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-5-19 10:31 AM 發表
正仆街。不過香港人都非常願意睇到呢D仆街繼續沉淪,一世留喺太空艙。大方D,政府俾錢又點話。
講笑咩,冇人幫,D社工幫條仆街申請政府錢都幫到盡啦。如果吾系,牛高馬大,年輕力壯喺度扮死狗,伸手問政府攞錢咁柒易呀? ...
講真,特區飯點都冇皇家飯咁惡哽,起碼有得揀,好似哩條西人咁,可以食西餐

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-5-19 10:41 AM 發表
這條激進路是你自己選擇的,後果是精彩人生自己受,與市民無關。
點知唱完K個能個走鳩哂啫

引用:
原帖由 BigBigDan 於 2018-5-19 08:02 PM 發表
講到咁拮据,有手有腳,揾散工都得啦
咪做緊散工囉,鬼知會有間廠咩

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-5-19 04:26 PM 發表

的確有標準應該要跟,就係用67暴動既判刑案例,去制裁你班港奸泛民既佔中堵路掟磚縱火暴動!
曾德成派傳單就俾英國佬砌咗兩碌

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]