• 瀏覽: 38,844
  • 回覆: 175
  • 追帖: 12
Yanny
這也是前度的名

只有證明兩事:天下太平或庸人自擾

早幾日第一次喇叭出, 聽到laurel! 
到今日睇呢條片, 第1次用單邊earphone, 聽到yanny!!!!!!
之後2邊耳仔聽晒, 係laurel!
再試多次單邊耳仔聽, 都係laurel返唔返yanny啦!!

我聽到 "羅勞" 係唔係有問題呀

引用:
原帖由 jj123321 於 2018-5-18 11:23 AM 發表
我聽到Mary

引用:
原帖由 flowerson 於 2018-5-18 12:59 PM 發表
聽到yellow

引用:
原帖由 robin_crumbs 於 2018-5-18 01:02 PM 發表
嚴重無聊。
咁你聽到乜先?

Yearly 😅

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2018-5-18 09:45 AM 發表
http://cablenews.i-cable.com/mynews/images/2018/05/17/yannylaurel_180517.jpg

這兩天聽得最多的英文名可能是 YANNY 和 LAUREL ,社交網站就著一條聲帶有場大辯論,不同人有不同「聽法」,你又聽到甚麼呢?

細心聽一次,這個是甚麼字?究竟是 YANNY 還是 LAUREL?有言語專家作出解釋。有統計說,聽 ...
嘩屌,頭幾次聽係yanny.... 聽咗20次之後,隔咗陣再聽。。。而家淨係聽到Laurel....聽唔返yanny...

引用:
原帖由 豬仔會爬樹 於 2018-5-18 09:45 AM 發表
http://cablenews.i-cable.com/mynews/images/2018/05/17/yannylaurel_180517.jpg

這兩天聽得最多的英文名可能是 YANNY 和 LAUREL ,社交網站就著一條聲帶有場大辯論,不同人有不同「聽法」,你又聽到甚麼呢?

細心聽一次,這個是甚麼字?究竟是 YANNY 還是 LAUREL?有言語專家作出解釋。有統計說,聽 ...
Yellow

我第一次聼道yanny... 之後就變咗 laurel....

聽到 on鳩

識英文的會聽到laurel

YANNY 同LAUREL  完全唔同音喎

Yallew...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]