• 瀏覽: 80,284
  • 回覆: 537
  • 追帖: 3
+6
引用:
原帖由 超靚仔17 於 2018-5-18 01:30 AM 發表

習明澤:我的爸爸是中國人;我的媽媽是中國人,但我是美國人
請問呢本係邊間出版社,幾年班嘅課本?
我咁問係因為時代進步,用電腦打幾個字好容易。所以有必要公開呢本書嘅詳細資料。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-5-18 09:06 AM 發表

請問呢本係邊間出版社,幾年班嘅課本?
我咁問係因為時代進步,用電腦打幾個字好容易。所以有必要公開呢本書嘅詳細資料。
吾好問啦, 大家都知道原因!

咁咪鬼學中文啦!直接學西文

引用:
原帖由 共產邪教必亡 於 2018-5-18 09:36 AM 發表

如果愛國愛黨,點解要入美國籍?
愛國愛黨唔可以入籍嘅咩?美國新規定呀。
個人嘅意願同愛國愛黨根本扯唔上關系。
如果你有資格亦可入籍。呢個係個人自由。唔通我又反對你呀!

你話啫,幾多名人都有外國籍,小見多怪。

引用:
原帖由 超靚仔17 於 2018-5-18 01:30 AM 發表
窮L 對話。有錢的中國人 自然變美國人。

引用:
你的爸爸是中國人;你的媽媽是中國,而你都系黃種人,並非白種人及黑種人。

又講錯,只要合乎入籍資格而美國又批,咁就得喇,有錢唔一定就可以變成美國人。唔批你點有錢都無用。

要你捐款就當你係中國人,要收費就當你係外國人。
強國人係咁樣睇香港人。

笑了

你既然咁崇尚西文,點解仲用中文回貼?

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-5-18 08:01 AM 發表
反共都無與時並進,依家仲邊有人講共產黨萬歲㗎。
仲係停留係文革嗰時呀!
班友有幾耐無返大陸呀!傻到仲貼番6-70年代舊相,人民大躍進,毛主義萬歲,共產黨萬歲。
你而家係邊度見到呀!
...
馬克思仲係強國人的祖師爺,無變過。習帝啱啱大力提倡。

香港非常多漢奸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]