• 瀏覽: 10,300
  • 回覆: 63
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 碎邪達人 於 2018-5-16 10:41 PM 發表
未做次前個個唔敢郁,中國膽生毛一做就個個跟。但係美國已經轉變策略,由石油美元化,直接出口石油收美元,異曲同工
點會一樣?
一種係全世界只可用美元作交易,要捆綁式儲備大量美元作流通
另一種要有人幫佢買先會用美元,呢個世界大把其它石油出口國想出多啲貨,老美邊有獨市生意做,除非垃圾價賣出,都會有人買嘅,都係留返比自己用啦

引用:
原帖由 talkabouti 於 2018-5-16 10:35 PM 發表
即刻左又罰右再罰,跟住經濟封鎖,再屯兵你屋企門口⋯⋯咪又乖乖扭耳仔道歉。
咪試下同而家的中國黎呢一招lor,不過你有腦都唔會響呢度出呢個po啦可?豬西

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-5-16 10:58 PM 發表

出口邊個買先?
柒兩舖自己買返囉

美元

美元玩完,最大受害中國香港,有好多美元及美債,聽天由命。

如果無咁石油美元,果時美國出口石油只可以收人仔
引用:
原帖由 碎邪達人 於 2018-5-16 10:41 PM 發表
未做次前個個唔敢郁,中國膽生毛一做就個個跟。但係美國已經轉變策略,由石油美元化,直接出口石油收美元,異曲同工

引用:
原帖由 starr 於 2018-5-17 12:06 AM 發表

如果歐洲決心留在伊核協議,必定不能用美元交易,因為只要用美元國際清算就要經美國SWIFT系統
歐豬一樣係光明會的搞場大龍鳳出黎扮成2元對立面
但佢地心知係未有其他系統有足夠能力承接美元系統時
美元收左皮等於全世界一齊死 之後迫著用BITCOIN 666獸印陰謀開始

樓主請看圖,過去30日美元兌歐元

期待

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2018-5-16 09:59 PM 發表
與伊朗石油交易,歐洲決定以歐元。美元收皮了!滷味軍力勢必兵敗如山倒!哈哈哈

強行維持11個天價嘅航母戰鬥群正常運作形同自殺!嘻嘻嘻~ ...
歐盟一盆散沙咁,隨時解散,歐元點能代替美元。

德意志銀行 法國興業 大鑊了…

人民幣石油交易唔駛用美元,好開始

你放心啦。樣樣貨幣都會,但一定會是人民幣。發夢無咁早。

引用:
原帖由 littlekid2047 於 2018-5-16 10:03 PM 發表
萬一美元崩潰,美國立即分裂,如同蘇聯解體

新聞來源連結:
https://m.huanqiu.com/r/MV8wXzEyMDQxMjI2XzEyNThfMTUyNjQ2MTc0MA==
由大肚腩變成八舊腹肌每個州獨立自主

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]