• 瀏覽: 32,310
  • 回覆: 253
  • 追帖: 3
+5
唔好迫美帝核平泡菜

引用:
原帖由 lamqqq 於 2018-5-16 06:09 PM 發表
有後著?大陸應叫美國不要停止制裁,話時話,當日中共發出限韓令、現在要買韓國三星芯片?塊面皮都幾厚下!
厚得過老美ㄧ個月嗰個七年禁令,而家又話聯同中國尋求解決方法??

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2018-5-16 05:07 PM 發表
Trump Trump 加快美國芯片工業萎縮,haha.
自討苦吃!底死

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2018-5-16 06:33 PM 發表

只怕佢連三星都制裁,咁就真係世界大戰啦。
iPhone 塊 mon
都係靠3星
3星制裁美國就差唔多

引用:
原帖由 supremeabc 於 2018-5-16 04:50 PM 發表
呢個世界冇話冇咗邊個唔得,最緊要做生意有錢賺 ! 美國晶片商冇咗大客準備裁員啦 !

外電報道,據三星電子一名高層,公司正與包括中興通訊(00763)(000063.SH)等多家中國手機廠商洽談,以供應流動處理晶片。市場估計,供應協議若落實,將對美國晶片巨頭高通構成巨大壓力。

曾任職高通的三星旗下邏輯晶片(logic chip)開發商System LSI主 ...
大鑊喇,染兩舖

引用:
原帖由 silanai 於 2018-5-16 06:09 PM 發表
三星如果夠膽供應晶片給中國丶侵侵就會罰罰韓國 🙄
3星停止供應 mon 比 iPhone
Apple 即玩完

三星背後咪又係美國資金

3星強大
不但不怕美國制裁
反過來可以制裁美國

中國的科技公司
好應該學習
要自強!

引用:
原帖由 JamesDurbin 於 2018-5-16 05:35 PM 發表
x2
美國聲明會懲罰仍然與伊朗做生意既盟國企業。同理,只要美國要制裁中興,三星賣晶片俾中興就會被懲罰,甚至整個南韓。
呢單係假新聞居多。 ...
個制裁只限美國企業,呢個系行政指令

當老襯總統話要美國優先,D晶片就留番自己用

其實中國已經夢醒, 知道自己要害係邊, 應該會集中力量自己研發芯片, 三星係過度期賺得幾多就幾多

侵侵禁埋三叔就得啦

沒有永遠的敵人
而家朝韓友好, 日本又向中國示好
係時候拉攏朝韓日到中國懷裡, 孤立美國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]