• 瀏覽: 32,313
  • 回覆: 253
  • 追帖: 3
+5
哦? 南韓部署薩德系統果時中共有禁韓令架喎, 而家又要求三星俾晶片你用呀? 咁撚冇骨氣架

三叔今次好大膽,唔驚老美又玩遙控手機爆炸!?

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-5-16 05:44 PM 發表

薩德係美國佈置架
回帶...

環球時報》發表標題為「打擊樂天懲罰南韓,中國別無選擇」的社評,表示「用把樂天逐出中國市場來對危害中國國家利益的外部力量殺一儆百,這是中國作為大國應有的威嚴」,又提議「逐步升級對南韓文化產品的進口限制,直至必要時完全封殺它們。」[66]

禁韓令去左邊?

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-5-16 05:40 PM 發表
哦? 南韓部署薩德系統果時中共有禁韓令架喎, 而家又要求三星俾晶片你用呀? 咁撚冇骨氣架
嗰間係樂天,唔係三星。中國無禁過三星喎。況且現在係三星求售喎。

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-5-16 05:52 PM 發表
禁韓令去左邊?
係囉係囉~仲記得當時香討一眾愛黨愛國評論員都好支持限韓令架喎

引用:
原帖由 apmichael 於 2018-5-16 06:01 PM 發表

嗰間係樂天,唔係三星。中國無禁過三星喎。況且現在係三星求售喎。
Samsung 手機佔比已大跌

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2018-5-16 06:02 PM 發表

係囉係囉~仲記得當時香討一眾愛黨愛國評論員都好支持限韓令架喎
班友見唔夠美國打
想結盟
但D盟友以前就已經得罪哂

赤共大陸豬專用老美矣瘋

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2018-5-16 06:03 PM 發表

Samsung 手機佔比已大跌
所以賣唔到手機唯有賣晶片

有後著?大陸應叫美國不要停止制裁,話時話,當日中共發出限韓令、現在要買韓國三星芯片?塊面皮都幾厚下!

三星如果夠膽供應晶片給中國丶侵侵就會罰罰韓國 🙄

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]