• 瀏覽: 78,371
  • 回覆: 543
  • 追帖: 10
+5
引用:
原帖由 中國香港001 於 2018-5-16 07:05 PM 發表
呢家人痴交線,好明顯想搵人找數,咁都有得賠,第日旅遊保一係狂加價,一係要申報好多嘢先受保。
$70萬,當 醫療保險claim?

心臟病發都無得賠,有啲過份咗!

邊間咁仆街?

保險公司不嬲都吾賠呢樣吾賠果樣架啦。。。有咩咁出奇。。。賠到俾你咪即刻走去還神。。。

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-5-16 07:14 PM 發表
心臟病發都無得賠,有啲過份咗!
如果心臟病有得賠,咁癌症都應該有得賠。咁如果你知自己患癌,香港政府醫生又要排期,就走去買旅遊醫療保險,去外國醫,返來又索賠償,呢條好橋!

試過小朋友食錯野肚瀉發高燒去疹所有得賠。

引用:
原帖由 人類仔 於 2018-5-16 03:32 PM 發表
出大事
買保險根本多餘,大額九成九唔賠,小額o洗鬼要買佢!

咁講法,買同唔買,其實係無分別,應該無乜野係會賠

引用:
原帖由 soonerorlater 於 2018-5-16 07:22 PM 發表

如果心臟病有得賠,咁癌症都應該有得賠。咁如果你知自己患癌,香港政府醫生又要排期,就走去買旅遊醫療保險,去外國醫,返來又索賠償,呢條好橋! ...
癌症會唔會突發呢?

你買保險甘賠咩呀?

突發心臟病不是突發病?

https://m.mingpao.com/pns/dailyn ... 00002/1526408440064

醫生:心臟病可以無徵兆 三高不保不合理

香港心臟專科學院院長劉育港說,心臟病可以是完全無徵兆,病者病發前或從沒看過醫生及吃藥,而「三高」只是引起心臟病的風險因素,不是一定會引致,故他認為如因患有「三高」而不賠,並不合理。

引用:
原帖由 dom2003 於 2018-5-16 05:14 PM 發表
自己本身冇保險?兩舊水旅遊保萬能??
低9能
有心臟病 點買保險?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2018-5-16 08:21 PM 發表

有心臟病 點買保險?
你啱。但報左案加loading可買
但所有心臟有關唔賠

唔知生癌買份旅保順便係外地醫埋得唔得

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2018-5-16 08:21 PM 發表

有心臟病 點買保險?
買唔到保險就唸住個旅遊保會包?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]