• 瀏覽: 25,233
  • 回覆: 246
  • 追帖: 1
+10
前年農曆大年初一至初二發生的旺角暴亂,包括本土民主前線前成員梁天琦等5人被控暴動及煽惑暴動等共6罪,法官今日(16日)第...

無罪釋放

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180516/mobile/bkn-20180516112707836-0516_00822_001.html

收檔啦狗髮官幫到面

引用:
原帖由 sohotabc 於 2018-5-16 12:01 PM 發表
坐監坐監坐到生瘡
唉,點會判坐監呢?黃色狗棺材已經用了好長的句話給陪月員如何去判啦。

了解迷背後理念, 判無罪. 罰警方浪費狗力. 完

引用:
原帖由 KC15 於 2018-5-16 12:03 PM 發表

唉,點會判坐監呢?黃色狗棺材已經用了好長的句話給陪月員如何去判啦。
法官幫辯方把所有證據都提出懷疑

法官講到咁白,如果陪審團仲係唔識做,判梁天琦罪名成立,因住被9官控告藐視法庭

挑!哈哈哈!

引用:
原帖由 peter148 於 2018-5-16 12:02 PM 發表
收檔啦狗髮官幫到面
法官都講到出口話誠實證人嘅口供都未必可信咯,仲有乜可講!而家就只睇陪審員良知喇!

放啦!

理由都幫手諗埋喇! 

台仰如果知道有咁窩心嘅提醒&指引...可能好後悔著草...

引用:
原帖由 judylam651 於 2018-5-16 12:37 PM 發表
後悔ing ......   

引用:
原帖由 discussfriends 於 2018-5-16 12:04 PM 發表

法官幫辯方把所有證據都提出懷疑
甚少見案件係法官引導陪審團去諗所有證據都有疑點  
如果真係咁多疑點,點解仲要開庭審訊

引用:
原帖由 judylam651 於 2018-5-16 12:37 PM 發表
好快會返嚟自首!

其實連律師都唔洗請 , 有辯護法官咪攪掂囉

主題標籤 #梁天琦
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]