• 瀏覽: 25,212
  • 回覆: 246
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2018-5-16 12:46 PM 發表

甚少見案件係法官引導陪審團去諗所有證據都有疑點  
如果真係咁多疑點,點解仲要開庭審訊
其實所有證據都可以用今次法官的方向去懷疑,根本就唔洗要有法庭

D狗一定要搞亂香港

馬道長守尾門

引用:
原帖由 siutatbo 於 2018-5-16 12:42 PM 發表

後悔ing ......   
...
唔知佢而家響邊呢 ? 冇哂聲氣咁嘅...

引用:
原帖由 巴打21 於 2018-5-16 11:59 發表
前年農曆大年初一至初二發生的旺角暴亂,包括本土民主前線前成員梁天琦等5人被控暴動及煽惑暴動等共6罪,法官今日(16日)第...

無罪釋放

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180516/mobile/bkn-20180516112707836-0516_00822_001.html ...
再加送叉燒飯。

狗宮已經提前判左喇

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-5-16 12:47 PM 發表
好快會返嚟自首!
能夠及時著草走得出去,洗咗邊個d錢..邊有咁易甩身 ?

罪名成立走唔甩架喇 差在判刑輕定重啫

訂定枱食飯慶祝先

引用:
原帖由 tony.hk 於 2018-5-16 12:57 PM 發表
罪名成立走唔甩架喇 差在判刑輕定重啫

訂定枱食飯慶祝先
如果甩到煽動,成個判刑唔同晒啦!

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-5-16 12:32 PM 發表

法官都講到出口話誠實證人嘅口供都未必可信咯,仲有乜可講!而家就只睇陪審員良知喇!
佢地係老實人,不過唔好信佢地。乜閪棺黎㗎?

要8:1或7:2先罪成, 加埋法官助攻, 看來真係會無罪釋放了.......

不過大家放心, 呢單野律政司一定會, 而上訴庭的法官應該唔夠膽再玩野的.

LM死全家

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]