• 瀏覽: 90,673
  • 回覆: 22
  • 追帖: 7
+72
現場咁多人點解只係接這記者在地上?

引用:
原帖由 騎豬王 於 2018-5-16 11:24 AM 發表

一向唔提自己d衰野
DQ 都唔提自己宣誓玩嘢啦
放得你入境比得你採訪無特別原因點會無端端按他落地

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2018-5-16 11:28 AM 發表
理論,混亂,壓在地上
想知道理論其間發生了甚麼事
引起後面的動作
這個就係重點,點樣理論,點解混亂的過程從不報導

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2018-5-16 11:29 AM 發表

有好多港獨記者蓄意挑釁, 試人底線, 你試下在美國, 睇下會點 ?
美國警察攞正牌,他們唔會出聲的

引用:
原帖由 阿火~~ 於 2018-5-16 11:30 AM 發表

打=害怕

難怪黃絲蠢過舊屎
所以他們要掟磚,怕到死

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2018-5-16 11:39 AM 發表
NOW新聞台駐北京記者早上採訪維權律師謝燕益出席北京律師協會聽證會時,攝影師徐駿銘突然遭多名便衣警員及身穿制服警員強行按在地上,被鎖上手,並押解上警車,攝影師額頭受傷流血。
NOW新聞報道,其駐京記者李彤茵表示,警察當時要求記者及攝影師出示記者證,他們合作交出證件。李彤茵指自己的證件在展示後已退回,但攝影師的證件被扣查逾5分鐘,在追問下,警察指需核實攝影師身分,其後發生衝突。至於準備出席聽證會的 ...
人地有權用多點時間核實身份,點解會發生衝突呢?大家香港人對香港人的認識應該估到

引用:
原帖由 卜野太狼 於 2018-5-16 11:46 AM 發表

香港記者點唔守規舉?
係公安唔守規舉先啱,無理沒收記者證
使用不必要武力
人地有權用多點時間去核實身份,就好似你過關咁,唔通check耐d就要發老脾嗎?

引用:
原帖由 TT2017 於 2018-5-16 11:47 AM 發表

你都ON車夾無知,講2句就要比人打?法律公義系邊啊?

記者手無武器去採訪,你班大陸公安就打人,就算真系犯法,最多咪拉人,旭下就打人,仲要系北京,真系失禮死全世界.

香討D"爰黨及爰國"賴共員專講歪理,大陸所有審判如果是公平,公開,公正,怕乜人採訪. ...
你都識講啦,咁醜點會只係講兩句,記者最鍾意選擇性報導,香港佔中事件已經完美表演一。次

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-5-16 11:49 AM 發表

其他國內記者點敢報, 報館都封左你
現場只有一個香港記者,師兄確定嗎?

引用:
原帖由 卜野太狼 於 2018-5-16 11:51 AM 發表

咁打劫都可以講做借住路人錢用啦
核實身份同沒收證件,根本兩回事

事實應該係,大陸人太野蠻,衙差惡慣不受控
狗性難移
師兄點証明係被沒收證件,無證據加兩句口號就有說服力嗎

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-5-16 11:53 AM 發表

你確定冇國內記者被打?
最少now都無講有其他記者被打,now不需要幫大陸 隱瞞吧,但咁樣等於無其他記者嗎?

引用:
原帖由 卜野太狼 於 2018-5-16 11:55 AM 發表

師兄冇途徑睇到事件經過?
可憐
師兄只看部分的事件經過更可憐

引用:
原帖由 今生何求 於 2018-5-16 11:56 AM 發表
   野蠻得過以真槍實彈射殺手無寸鐵嘅巴人?快撚啲去以巴邊境享受民主國家神的選民以色列一槍爆頭既神的歷練。  
師兄幾時見過他們走去評論這個話題

引用:
原帖由 steve3609 於 2018-5-16 11:59 AM 發表

國內記者被打同你講咩,有d野大陸新聞報導完,個編輯都開除埋!你真係當香港人白痴!
香港人大部分都白痴啦!唔係我講嘅,係市民選出來的議員講嘅,now記者在現場,唔洗等國內記者話啦!自己睇都得啦!

引用:
原帖由 卜野太狼 於 2018-5-16 12:00 PM 發表

零步笑百步
可憐得過要靠幻想
估事發經過?
師兄應該講緊而家香港大部分從不返大陸,但不停話大陸不是的人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]