• 瀏覽: 90,694
  • 回覆: 1,459
  • 追帖: 7
+72
引用:
原帖由 richardli008 於 2018-5-16 11:39 AM 發表
係人地地方就要尊守當地規矩,香港記者無規矩無家教全世界都知啦!
香港記者點唔守規舉?
係公安唔守規舉先啱,無理沒收記者證
使用不必要武力

俾你啲記者去其他地方感受下係香港係幾好

坐等肥婆蘭,出來狗噏兩句

中國特色!

引用:
原帖由 lovecpc 於 2018-5-16 11:42 AM 發表

同意
對這些反黨媒體不可輕輕放過

有黨領導的講話不去採訪,而竟然走去採訪這些反黨份子
太可惡
上大陸都有NOW睇

引用:
原帖由 tinnit 於 2018-5-16 10:35 AM 發表
有好多港獨記者蓄意挑釁 引發事端!
低 9 能 , 好得閒 , 揾交打啊 ! 

引用:
原帖由 卜野太狼 於 2018-5-16 11:46 AM 發表

香港記者點唔守規舉?
係公安唔守規舉先啱,無理沒收記者證
使用不必要武力
人地有權用多點時間去核實身份,就好似你過關咁,唔通check耐d就要發老脾嗎?

引用:
原帖由 lam1252 於 2018-5-16 11:37 AM 發表
又吾見其他記者有事?
其他國內記者點敢報, 報館都封左你

引用:
原帖由 TT2017 於 2018-5-16 11:47 AM 發表

你都ON車夾無知,講2句就要比人打?法律公義系邊啊?

記者手無武器去採訪,你班大陸公安就打人,就算真系犯法,最多咪拉人,旭下就打人,仲要系北京,真系失禮死全世界.

香討D"爰黨及爰國"賴共員專講歪理,大陸所有審判如果是公平,公開,公正,怕乜人採訪. ...
你都識講啦,咁醜點會只係講兩句,記者最鍾意選擇性報導,香港佔中事件已經完美表演一。次

引用:
原帖由 chun4321 於 2018-5-16 11:01 AM 發表
係光明正大   怕乜人採訪怕乜人知    中共要控制傳媒都吾係乜野新鮮事    依法冶國    依自己有利個法嗎?    中國幾千年文化變成甘   共狗好能野    共狗奴才快D出來吠 ...
On9...點解入境關卡唔俾人易相? 點解法庭內唔俾影相? 在場人仕正在進行非光明正大既事? 講野前請用腦。。。。。

引用:
原帖由 打雜天使 於 2018-5-16 10:26 AM 發表

...
霸氣擒拿手,勁!  

香港記者出名無賴,去到人地地頭都仲敢黎呢套,真係出爐鐵唔打唔得

引用:
原帖由 kxkx 於 2018-5-16 11:49 AM 發表

其他國內記者點敢報, 報館都封左你
現場只有一個香港記者,師兄確定嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]