• 瀏覽: 44,089
  • 回覆: 313
  • 追帖: 4
+5
引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-5-16 04:02 PM 發表

完全同意,無論環境同人因素都冇可能整果d oxygen bottle 售賣機響果度
人既遺存因子裏面,多少有冒險精神。
亦係咁人類至會敢於探索未知既領域,令人類進步。
所以敢於冒險既人,係值得尊敬既。

但冒險得黎,期望別人提供服務去保證自己安全,係不設實際既事。
金融投資都有風險啦,邊有實賺呢?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-5-16 10:18 AM 發表
我想問, 一個人去爬山, 因為身體不適死左, 有咩新聞價值要頭版大篇幅報導?
嘥幾十萬天葬好大工程…體諒下
rip

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-5-16 10:54 AM 發表
睇下內文先!呢個體質好好架!不過當年許冠傑且泰迪羅賓去尼泊爾拍衞斯理,許冠傑中招而泰迪冇事,所以自恃好體質果啲反而要小心!
呢d係血溶氧能力既問題,有人天生已經勁過運動員。

死咪死囉,關IT柒事咩

5000米好高啦 你諗下 大帽山先1千米唔夠 等於上左5個大帽山喎 珠峰最高先8千幾米 

高估自己,rip

引用:
原帖由 aiiijima 於 2018-5-16 11:25 AM 發表

更多人係為左post張相係FB/朋友圈,認屎認屁罷了。
睇見張開版相就作嘔

引用:
原帖由 dom2003 於 2018-5-16 04:17 PM 發表
大本營都上唔到?廢
師兄真係好,上過去 base camp 行番轉,請問而家申請上 base camp 個行山證麻唔麻煩同要幾錢?

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-5-16 12:50 PM 發表
吓!2000又誇左啲!你話游泳健兒我仲以為佢游水出事!
就係游2000米出事

引用:
原帖由 tinghimw 於 2018-5-16 04:19 PM 發表

人既遺存因子裏面,多少有冒險精神。
亦係咁人類至會敢於探索未知既領域,令人類進步。
所以敢於冒險既人,係值得尊敬既。

但冒險得黎,期望別人提供服務去保證自己安全,係不設實際既事。
金融投資都有風險啦,邊有實賺呢? ...
同意,所以上高有人話佢多餘我都不太認同

引用:
原帖由 jetflyer 於 2018-5-16 10:43 AM 發表
個個人體質唔同。好似話有啲人2000米以上已有高山反應。
有少數人去到昆明已經有高山症反應。

珠峰唔係個個都啱㗎

引用:
原帖由 無辣不歡的貓奴 於 2018-5-16 11:24 AM 發表
登世界高峰係高危活動, 風險自己承擔.
有冇保險肯包爬珠峯?

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2018-5-16 11:31 AM 發表
technician 變咗IT ?
IT technician?

為了証明自己成功。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]