• 瀏覽: 8,649
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
+8
Volvo比大陸買左, 唔通話中國造係垃圾?

引用:
原帖由 upcupcupc 於 2018-5-16 05:52 AM 發表
其實啲野邊度制造同品質根本無關,只係同成本有關,係唔知幾時啲人先會變成咁奇怪,歐美日品牌中國制造,好嘅時候就係品牌好,管理得好,當出品題就係中國制造唔好 ...
X2

自動化高, 品質會下降,  呢個情況係洗衣機度就知, 舊洗衣機閒閒地用15-20年! 點解?  因為係女工一點一點人手燒焊, 依家.....

引用:
原帖由 面交player 於 2018-5-16 08:44 AM 發表
自動化高, 品質會下降,  呢個情況係洗衣機度就知, 舊洗衣機閒閒地用15-20年! 點解?  因為係女工一點一點人手燒焊, 依家.....
關咩事呀, 我部大陸步步低DVD機, 用左十幾年, 咪一樣用得好好, 仲要只花了二百大元

Volvo老闆係邊個?

iPhoxe 係最好既證明。。😂

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-5-16 08:57 發表

中國就是 看你出多少錢
按出的錢 做出相應的 成本 的商品

你估 9800元一部 X,有幾多錢係工人成本??

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2018-5-16 04:02 AM 發表
黃絲話,共慘黨洗腦技術天下無敵。
黃絲講真話,不適合在中國香港生存

引用:
原帖由 uhadmeathello 於 2018-5-16 06:09 AM 發表
唱好嘅就係實話, 唱衰嘅就係媚外   

仲有咩要討論    
有機會就撐到行一行,爆炸果時全部笠水⋯⋯⋯⋯機會主義者黎!

引用:
原帖由 clipperwood 於 2018-5-16 08:19 AM 發表

下次回貼不耍用中文.......中文都係中國野
中文是中華民國用開的文字,寫中文的中國人一定是中華民國人民

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2018-5-16 09:00 AM 發表

係你用黃絲心態睇嘢啫。
版規都未識,陰公!

噢!原來VOLVO公司想省番錢, 唔想執粒公司.

明白. VOLVO公司養瑞典工人薪酬貴過大陸工人.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]