• 瀏覽: 8,645
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
+8
Volvo高層:中國製造汽車的品質 比歐洲更好!

外界對於「Made in China」的品質總是有點疑慮,但瑞典汽車品牌「Volvo」的高層表示,在中國生產的汽車,實際上品質可能比歐洲生產的還要更好。

• 瑞典汽車品牌「Volvo」高層表示,在中國生產的汽車,實際上品質可能比歐洲生產的還要更好。(資料照,路透)

Volvo高級設計副總裁佩吉(Robin Page)接受澳洲媒體《Go Auto》訪問時坦承,確實有人會擔心在中國生產汽車的品質,但他們發現,中國的汽車品質實際上比歐洲好。

佩吉將原因歸於歐洲工廠的自動化程度較高,認為中國生產的汽車之所以有高品質,是因為中國工廠對自動化倚賴程度沒那麼高,人力配置也比較多,能更嚴格地掌握公差,遇到問題時排除、調整速度也較高。

佩吉也說,這不是個巨大的差異,只是平均來看,中國會比歐洲好。

終於有人說了實話了。

新聞來源連結:
http://news.ltn.com.tw/news/business/breakingnews/2426098

有人實會話volvo 媚共下跪了。

中國野始終我都唔係好敢用

其實啲野邊度制造同品質根本無關,只係同成本有關,係唔知幾時啲人先會變成咁奇怪,歐美日品牌中國制造,好嘅時候就係品牌好,管理得好,當出品題就係中國制造唔好

唱好嘅就係實話, 唱衰嘅就係媚外   

仲有咩要討論    

引用:
原帖由 鑽石山隻揪王 於 2018-5-16 05:45 AM 發表
下次回貼不耍用中文.......中文都係中國野

以前既volvo真係好粗造........唯一好處夠硬淨

附件

Volvo-240-3a381d1dbdf3eb29-large.jpg(455.12 KB)

引用:
原帖由 O嘴英明 於 2018-5-16 05:31 AM 發表
有人實會話volvo 媚共下跪了。
因為已是中國人的了

引用:
原帖由 鑽石山隻揪王 於 2018-5-16 05:45 AM 發表
你屋企電器內面無中國零件?你用緊部電話都無中國零件?

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-5-16 03:57 AM 發表
Volvo高層:中國製造汽車的品質 比歐洲更好!

外界對於「Made in China」的品質總是有點疑慮,但瑞典汽車品牌「Volvo」的高層表示,在中國生產的汽車,實際上品質可能比歐洲生產的還要更好。

• 瑞典汽車品牌「Volvo」高層表示, ...
  • 在中國生產的汽車,實際上品質可能比歐洲生產的還要更好⋯⋯⋯點解係可能唔係肯定⋯⋯⋯

鍵盤翻頁
    左右
    [按此隱藏 Google 建議的相符內容]