• 瀏覽: 9,315
  • 回覆: 56
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-5-15 05:39 PM 發表 
高登成個討論區都沉晒啦 

高登是香港本土寫照,晨早在人流領先, 也自命科技前線, 日日笑大陸落後, 沒道德, 粗俗, 自己是最有言論自由

結果十幾年來沒進步, 版面沒進步, 科技落後功能追不上, 也走向不道德, 粗俗
然後一班人圍攻異見者卻說是言論自由

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-5-15 07:19 PM 發表
引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-5-15 05:39 PM 發表 
高登成個討論區都沉晒啦 

高登是香港本土寫照,晨早在人流領先, 也自命科技前線, 日日笑大陸落後, 沒道德, 粗俗, 自己是最有言論自由

結果十幾年來沒進步, 版面沒進步, 科技落後功能追不上, 也走向不道德, 粗俗
然後一班人圍攻異見者卻說是言論自由 ...
而家香討都變咗質。同十幾年前唔同晒,盲反嘅多咗。
反嘅你都要有論據㗎。有理嘅反都有人支持嘅。
好似傻佬局長講嘅母語論咪可以咬住起Q囉。你班友走去同人講粵語同普通話嘅通用性咁你咪又撻Q啦。
呢D咪反嘅心理質素唔夠囉!唔係所有反嘅都無理嘅。只係出反貼嘅辯才唔夠。往往俾人卒幾嘢就散晒,俾人大炒。
求其整幾條link當自己論據。你唔俾人大炒問我,連自己要想表達D咩都唔知,更何況要面對反方嘅尖銳嘅回應。
仲有D所謂亡國論更離譜,一個政府係無天災,無經濟問題又點會咁易瓦解,日日係度講假設性嘅問題,呢個世界無如果只有結果,你話中國一黨專政唔好,美國都只係比中國好小小,美國係二黨專政,只不過係二黨互相交替。美國一樣有政治犯,美國亦不時向別國指指點點。這點中國無咁做。

高登個網站真喺好陽春。毫無吸引力。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-5-15 09:14 PM 發表
咁又唔係咁講,高登嘅貼係正反互炒,對白精采。呢度係自言自語,風格唔同。

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-5-15 10:33 PM 發表

咁又唔係咁講,高登嘅貼係正反互炒,對白精采。呢度係自言自語,風格唔同。
高登之前是黃絲泛民大戰本土
鬥屈對手是中共隻狗
好精彩

咪係囉,呢度發貼嘅好似傻佬咁自言自語。睇吓人哋互炒幾有氣氛。
呢度來來去去都係你無法反駁。講嘅唔厭睇嘅都煩。

高登已過時,現在玩連登,繼續播毒。邊度抵死,得淡笑,就多人睇。
每個社會都有毒L。一個未落,另一個又多多人聚集

去過高登玩左二日吾再上了,D人完全冇水準,我真係吾認同高登代表香港文化

引用:
原帖由 behappy1997 於 15/5/2018 21:14 發表
連登設計仲好啲,不過兩邊都係後生仔或幾廿歲但無腦嘅人喺度打飛機。

但認真討論嘅機率係零,否則我都想開個 account 去玩吓。

不過喺香討都好易睇到,有高登連登嘅垃圾喺度自 high﹐又無論據又自以為是,真係唔知佢哋喺現實世界係點生存!

我曾經係 06 年會員, 因為講左D 大部份高登仔都唔岩聽既野。 竟然俾admin lock 左account. 永不能登入。 咁叫言論自由? 唔洗止意我再去。

10 年前好天真咁入高登美食台睇下有乜好野

仆佢個街淨係討論 公仔麵 同 波仔飯

反映晒果班係乜人啦

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 16/5/2018 09:54 發表
10 年前好天真咁入高登美食台睇下有乜好野

仆佢個街淨係討論 公仔麵 同 波仔飯

反映晒果班係乜人啦
我親戚個仔讀 band 1﹐佢話同學間無乜人上高登連登,因為掛住讀書唔得閒上,佢識讀 band 3 學校嘅人就兩邊都有上。

人始終有分貴賤,個人認為低階嘅人先會成日上 x 登,純粹為咗發洩,而唔係認真深入討論事情。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]