• 瀏覽: 20,377
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 benadsl 於 2018-5-16 08:56 AM 發表

曾蔭權貪腐跟你腐敗黨是有關係,但是他被關起來,跟你腐敗黨中央一毛錢關係沒有。香港司法獨立,他犯了法,是香港人把他送進了大牢!

根本原因是香港貪污+官紳勾結特首曾蔭權的施政失誤。

本來香港就需要持之以恒的發展土地,但曾蔭權卻把發展停頓了,導致今日土地供應青黃不接。

所以黨中央在其卸任后也沒有任命他擔任政協副主席,還把他弄進大牢懲戒一番。 ...

尋日睇時事新聞,原來每年返內地定居嘅港人都唔少,仲係冇生產力嘅人,由曾特首提出內地養老計劃五年內淨廣東省都已有8萬人。點解冇統計。新移民補充服務業勞動力又有冇計,好多本土人唔願做嘅工都係佢地做。

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-5-16 09:17 AM 發表
只係計算人口澎脹啫!天水圍人口都係30萬左右,而家已經預細左,而且一家人多左兩個三個都大概要搵地方搬啦,好多單身港男可能都係住板間房,冇理由一家幾口落左嚟唔洗換大啲房下話,一個天水圍人口都唔知有冇三十萬,而家四十幾萬唔起多個天水圍咪大家一齊逼囉!我冇話唔比新移民落嚟喎,但比得咁多人落嚟政府係有責任規劃好城市發展嚟照顧佢地,搞到而家咁個個生活質素都差左,啲屋貴左又細左,唔通你好希望見倒呢啲現象咩! ...
我十分希望見到此現象

是香港人自取的

當年班撚樣趕走有心改革的特首

好了, 以後都一世不做不錯的垃圾執政

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-5-16 08:56 AM 發表

根本原因是香港貪污+官紳勾結特首曾蔭權的施政失誤。

本來香港就需要持之以恒的發展土地,但曾蔭權卻把發展停頓了,導致今日土地供應青黃不接。

所以黨中央在其卸任后也沒有任命他擔任政協副主席,還把他弄進大牢懲戒一番。 ...
曾爵士擺明就係地主會幫手喇
佢靠地主會打倒老董上位,一上台就停建屋、停止開發土地,令樓價急升
不過阿爺整到佢坐監,主要因為佢勾結匪人,有通敵之嫌

睇到,港女有難

換血,用內地人代香港人,用香港人D錢養內地人,跟住俾人話你知冇大陸人你香港死得

引用:
原帖由 neverdear 於 2018-5-15 05:02 PM 發表

所以結論分析係??
即係話,如果冇單程證人落香港,香港已進入嚴重人口老化階段。唔使再等十年。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-5-16 01:06 PM 發表

即係話,如果冇單程證人落香港,香港已進入嚴重人口老化階段。唔使再等十年。
依個係事實

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-5-16 08:53 AM 發表
提供龐大的勞動人口
茶樓服務員

引用:
原帖由 auceo 於 2018-5-16 01:53 PM 發表

茶樓服務員
那香港可以不需要嗎?在黨中央的領導下,勞動者都是可貴的。

引用:
原帖由 benadsl 於 2018-5-16 02:28 PM 發表

那香港可以不需要嗎?在黨中央的領導下,勞動者都是可貴的。
誰說香港不需要呢?香港也需要雞,不用上去叫。

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-5-15 05:02 PM 發表
咁又點? 閣下有咩結論?
我反而好想知有冇以下統計, 搵左好耐都搵唔到
單程證人士來港後, 就業率如何?
入住公屋既百分比
領取綜援既百分比
呢樣嘢政府唔會比你知道嘅

引用:
原帖由 auceo 於 2018-5-16 01:53 PM 發表

茶樓服務員
你睇人時人睇你。

引用:
原帖由 auceo 於 2018-5-16 02:48 PM 發表

誰說香港不需要呢?香港也需要雞,不用上去叫。
你講到香港冇本地咁喎? 你冇錢就慳D啦!你仲以為上到去就係大爺,正on9

引用:
原帖由 wongtailung 於 2018-5-18 10:06 PM 發表

你睇人時人睇你。
我沒睇人怎樣,只是新移民中34至44歲的女性佔多數,這年紀女性能做什麽工呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]