• 瀏覽: 20,390
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
+13
引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-5-15 17:02 發表
咁又點? 閣下有咩結論?
我反而好想知有冇以下統計, 搵左好耐都搵唔到
單程證人士來港後, 就業率如何?
入住公屋既百分比
領取綜援既百分比
我都想知有幾恐佈

引用:
原帖由 neverdear 於 2018-5-15 05:02 PM 發表

所以結論分析係??
要安置呢批新來港人士可能需要起多一個天水圍!

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-5-15 07:16 PM 發表

高登是挺香港本土寫照,b晨早在人流領先, 也自命科技前線, 日日笑大陸落後, 沒道德, 粗俗, 自己是最有言論自由

結果十幾年來沒進步, 版面沒進步, 科技落後功能追不上, 也走向不道德, 粗俗
然後一班人圍攻異見者卻說是言論自由 ...
高登版面冇進步,科技沒進步是真的。

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-5-16 08:04 AM 發表
要安置呢批新來港人士可能需要起多一個天水圍!
原來申請佢哋落來的人無地方住,要申請到來了先有地方住架?

提供龐大的勞動人口

引用:
原帖由 咸板 於 2018-5-16 08:39 AM 發表

根本原因是香港貪污+官紳勾結特首曾蔭權的施政失誤。

本來香港就需要持之以恒的發展土地,但曾蔭權卻把發展停頓了,導致今日土地供應青黃不接。

所以黨中央在其卸任后也沒有任命他擔任政協副主席,還把他弄進大牢懲戒一番。

引用:
原帖由 咸板 於 2018-5-16 08:39 AM 發表

只係計算人口澎脹啫!天水圍人口都係30萬左右,而家已經預細左,而且一家人多左兩個三個都大概要搵地方搬啦,好多單身港男可能都係住板間房,冇理由一家幾口落左嚟唔洗換大啲房下話,一個天水圍人口都唔知有冇三十萬,而家四十幾萬唔起多個天水圍咪大家一齊逼囉!我冇話唔比新移民落嚟喎,但比得咁多人落嚟政府係有責任規劃好城市發展嚟照顧佢地,搞到而家咁個個生活質素都差左,啲屋貴左又細左,唔通你好希望見倒呢啲現象咩!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-5-16 09:17 AM 發表
只係計算人口澎脹啫!天水圍人口都係30萬左右,而家已經預細左,而且一家人多左兩個三個都大概要搵地方搬啦,好多單身港男可能都係住板間房,冇理由一家幾口落左嚟唔洗換大啲房下話,一個天水圍人口都唔知有冇三十萬,而家四十幾萬唔起多個天水圍咪大家一齊逼囉!我冇話唔比新移民落嚟喎,但比得咁多人落嚟政府係有責任規劃好城市發展嚟照顧佢地,搞到而家咁個個生活質素都差左,啲屋貴左又細左,唔通你好希望見倒呢啲現象咩! ...
有丫,環保能,地權能,不遷不拆能,拖後腳耳猿能,仲有班愛乜愛物大自然能今到無地可用

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-5-15 05:02 PM 發表
咁又點? 閣下有咩結論?
我反而好想知有冇以下統計, 搵左好耐都搵唔到
單程證人士來港後, 就業率如何?
入住公屋既百分比
領取綜援既百分比
使乜統計,根本全部都係咬綜援霸公屋。

引用:
原帖由 咸板 於 2018-5-16 09:39 AM 發表

有丫,環保能,地權能,不遷不拆能,拖後腳耳猿能,仲有班愛乜愛物大自然能今到無地可用
唉!

大陸人係要離開偉大祖國死落嚟香港鬥迫,國策都是叫港人北上啦,但大陸人硬要跟中央對着幹,逃離我們偉大嘅祖國。
所以中國人口不對心,身體是誠實的,一有機會就逃離偉大的祖國。

歡迎大陸同胞來港定居,抗黃援藍!

抱歉,一直在內地工作繳稅,估計被歸類于無業人員,0收入人士之類,拖了大家的后腿。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]