• 瀏覽: 94,223
  • 回覆: 822
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 TT2017 於 2018-5-15 11:53 AM 發表

仲要只有一個站的距離,又不可全速開動,最離譜是香港不能買直達其他大陸高鐵站車票,真是天大笑話.

呢個笑話就比大陸赤共屈左香港人成千幾億及以後天價鐵路維修保養陀地費.呢D錢絕不會用於香港起醫院,公屋,學校及老人院上.

呢條膠鐵除了把香港人血汗錢送比大陸,另一個用處就是大陸可以直接派老解落嚟打鑊及鎮壓香港人. ...
好似話係可以買嘅,但要另加手續費.

樓主唔好試, 一行入高鐵站10公里範圍就會有強力部門夾你上洗頭艇

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-5-15 06:35 發表
你連關都過唔到,識得去咩?鳩吹你就得!

就算係,so what?我係要高鐵呀,你吹咩?
笑咗講得好

我都唔鐘意大陸,反對起高鐵,反對共產黨,但我一樣可以自出自入中國,吹咩!

引用:
原帖由 26chris 於 2018-5-15 12:16 PM 發表

長途車坐十幾個鐘小心屎忽開花
原來飛機坐十幾個鐘又唔會屎忽開花?

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-5-15 06:35 AM 發表
你連關都過唔到,識得去咩?鳩吹你就得!

就算係,so what?我係要高鐵呀,你吹咩?
笑左

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-5-14 10:52 PM 發表
世紀大騙局,想48分鐘去到廣州南站?傻仔先會信嘅

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/715588-香港-高鐵西九往廣州需時較政府宣稱長半小時+港鐵:不應拘泥於額外多花時間

實情要係用一個鐘頭18分鐘先去到廣州南站
政府又呃到市民,但係好多傻仔又俾政府呃咗喎
想48分鐘去到廣州南站,真係好難囉
用咁多錢整第二條鐵路出 ...
一早冇信過班共慘仆街。

祖國嘅偉大一般人係唔會理解嘅

引用:
原帖由 andylam3318 於 2018-5-15 11:50 AM 發表

又議事論事。

坐飛機去上海。當一般人係市區出發,一個小時車程去機場。提早兩小時到機場 check-in ,上到機坐好隨時空管等番一頭半個鐘。
飛航兩小時,去到浦東機場後,安檢攞行李又半個鐘。再坐近一個鐘出到市區。
咁樣計,隨時七八個小時。跟高鐵差不太遠。 ...
吾係次次有空管,而2小時前到機場,係小出門旅客才會做,正路1小時前到已足夠.如果目的地係市區,我永遠都會飛虹橋,安檢入同出都不用15分鐘.如果香港隨時坐飛機去上海要七八個小時,個個都去深圳搭高鐵,飛機都吾會有8成以上滿(利申,1個月最少去上海2次)…

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-5-14 10:52 PM 發表
世紀大騙局,想48分鐘去到廣州南站?傻仔先會信嘅

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/715588-香港-高鐵西九往廣州需時較政府宣稱長半小時+港鐵:不應拘泥於額外多花時間

實情要係用一個鐘頭18分鐘先去到廣州南站
政府又呃到市民,但係好多傻仔又俾政府呃咗喎
想48分鐘去到廣州南站,真係好難囉
用咁多錢整第二條鐵路出 ...
行路上廣州吧 坐乜都唔啱你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]