• 瀏覽: 94,224
  • 回覆: 822
  • 追帖: 1
支持唔想座的人唔好座。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-5-14 10:52 PM 發表
世紀大騙局,想48分鐘去到廣州南站?傻仔先會信嘅

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/715588-香港-高鐵西九往廣州需時較政府宣稱長半小時+港鐵:不應拘泥於額外多花時間

實情要係用一個鐘頭18分鐘先去到廣州南站
政府又呃到市民,但係好多傻仔又俾政府呃咗喎
想48分鐘去到廣州南站,真係好難囉
用咁多錢整第二條鐵路出 ...
你坐過咩?主要對像係長途知道嗎?唔通你會在香港坐飛機去澳門而唔坐船?

引用:
原帖由 26chris 於 2018-5-15 08:01 AM 發表
吊爆仆街高鐵垃圾🚘
點可以用把口搞到爆嘅?莫非你係.......。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-5-14 10:52 PM 發表
世紀大騙局,想48分鐘去到廣州南站?傻仔先會信嘅

http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/715588-香港-高鐵西九往廣州需時較政府宣稱長半小時+港鐵:不應拘泥於額外多花時間

實情要係用一個鐘頭18分鐘先去到廣州南站
政府又呃到市民,但係好多傻仔又俾政府呃咗喎
想48分鐘去到廣州南站,真係好難囉
用咁多錢整第二條鐵路出 ...
實情? 已坐過??

引用:
原帖由 做乜很 於 2018-5-15 07:57 AM 發表

樓主又真係搞笑過黃子華
大家都係 揾食啫

引用:
原帖由 bensonchow 於 2018-5-15 07:19 AM 發表
原來依家仲有人認為高鐵只係去廣州,班白痴成日用不同藉口唱衰高鐵但又用白痴理由,咩用黎運軍人入香港,捉人返入地呀!次次被人笑都唔搵好啲理由。 ...
講得好
我地就係要一地兩檢

大膽點。直接臥軌阻止高鐵發車

引用:
原帖由 damonling 於 2018-5-15 08:22 AM 發表

你坐過咩?主要對像係長途知道嗎?唔通你會在香港坐飛機去澳門而唔坐船?
議事論事,高鐵優勢,只在於短途,車程少於3至4小時.我就會坐2小時飛機去上海,舒服過坐10小時高鐵....

1個鐘又18分鐘係試運行既時間啊

你怕運兵運武器姐

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]