• 瀏覽: 54,748
  • 回覆: 518
  • 追帖: 1
+29
當一個人聽到一首歌會想嘔,不論咩歌,都只證明個果人有精神問題,應及早治療。

pk

"
引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-15 07:55 PM 發表

你憑什麼可以凌駕法律,去剝奪我港人身分?
果然係講獨懦夫, 一叫你剪左張身分証, 即刻就龜縮.

你睇下你張身分証, 後面寫住"中華人民共和國香港特別行政區"的.

同埋你個腦非常唔清晰, 我那時有"凌駕法律"? 那時有"剝奪你港人身分", 只係叫你唔想做"中華人民共和國香港特別行政區"的人, 就剪左張"中華人民共和國香港特別行政區"的身分証.

但你一邊唔想做, 一邊又keep住張身分証, 擺明精神分裂~

引用:
原帖由 jy008 於 2018-5-14 08:38 PM 發表
奴才的國歌 
正常人聽了會嘔唔出奇 
首歌民國作喔 1937年出版。個陣中共都未建國。

第一,你搞清楚我地用BNO時,所填嘅國籍係「英籍」,當時嘅身份係 “英國海外公民“ ,呢個身份全世界都知係咩一回事,係你唔知啫!

第二,97後政府已經頒布憲法公布所有 “英國海外國民籍“ 已經不存在,全部自動變成「 中華人民共和國-香港特別行政區居民」呢個係事實,全世界都知,都係你唔知啫!

前者嘅事實係人哋唔承認你,你覺得好唔忿氣,好悲傷人哋當你狗咁呼之則來揮之則去,回老家丟低你隻生滋狗唔要你!

後者,全世界都知道而家嘅香港就係已經係中國版圖之內嘅地方,全世界都承認亦唔到你唔認,全香港人,無論你承唔承認,鍾唔鍾意都一定,香港人已經係中國人,中國係我哋國家你唔承認你就躪!

乜原來你無國籍㗎,屌,衰過難民呀你,攞咗行街紙未呀!

引用:
原帖由 愛國愛港007 於 2018-5-16 07:36 AM 發表
"

果然係講獨懦夫, 一叫你剪左張身分証, 即刻就龜縮.

你睇下你張身分証, 後面寫住"中華人民共和國香港特別行政區"的.

同埋你個腦非常唔清晰, 我那時有"凌駕法律"? 那時有"剝奪你港人身分", 只係叫你唔想做"中華人民共和國香港特別行政區"的人, 就剪左張"中華人民共和國香港特別行政區"的身分証.

但你一邊唔想做, 一邊又keep住張身分証, 擺明精神分裂~ ...
對不起!

我係中國人民,亦係中國的主人翁,無人有權要求我去放棄任何屬於我的東西!

請你唔好再中國人奴性發作!
唔係你屬於中華人民共和國,而係中華人民屬於人,身分證係一個承認中華人民共和國屬於你的文件。

引用:
原帖由 weixifei 於 2018-5-15 11:20 PM 發表

美國人看香港人就是像看低級動物一樣,美國人看中東人也是像看低級動物一樣,美國打中東已經是日常,美國不打敢香港,因為香港是中國的。
人地睇唔起的,係傳統中國人奴性發作的奴才,
中國人自甘為奴才,自己都睇唔起自己,重妄想要人睇起你?

引用:
原帖由 烏咀 於 2018-5-15 11:17 PM 發表

唔係如果,係現今呆灣己經係最好示範例子
呆灣2000年一人一票選腫統,唔好話係香港,當時連大陸都唔小人羨慕呆灣可以有得選領導人,但到咗今時今日係大陸人眼中己經變成笑話咁笑,香港除咗d無撚腦黃色物體外,其餘正常既人都係度笑,剩係用愛發電都己經笑撚爆嘴 ...
請唔好再中國人奴才發作,人地有餐飽飯畀,就甘心當奴才。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2018-5-15 08:46 PM 發表

我而家正為國家為民族爭取一個更好的體制,
令中華民族可以真真正正站起來,當家作主
而唔係再做某一小撮人/政黨的奴才

講得好動聽啵,可惜你自己一句說話就已經出賣咗你! ...
願聞其詳。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-5-15 08:06 PM 發表

如果我比中國你管治,相信早己四分五裂,或成歐美日的奴隸,永不超生!
請容我重複:

小國寡民.......未必一定差。

只有擁抱帝國主義,先會認為國家有「大」的必要。

為左「大國國民」的虛榮,去做人奴才,.......我有保留。

而且,重要係「有機會做大國國民」(最少滿清的大一統......(唔多講)),更加唔值得。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-20 12:52 PM 發表

願聞其詳。
一句黨的奴才咪出賣咗你囉,已經high night埋紅色字都仲要問,係都要人兜口兜面話先開心!??
CB哥你仲要扮無知嗰下先肉酸嘛!

引用:
原帖由 百厭超人 於 2018-5-20 01:02 PM 發表

一句黨的奴才咪出賣咗你囉,已經high night埋紅色字都仲要問,係都要人兜口兜面話先開心!??
CB哥你仲要扮無知嗰下先肉酸嘛!
我睇唔到點解爭取唔做一小撮人/政黨的奴才會唔係為國家做事,
難道你認為中國人就註定要做人奴才?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2018-5-20 12:55 PM 發表

請容我重複:

小國寡民.......未必一定差。

只有擁抱帝國主義,先會認為國家有「大」的必要。

為左「大國國民」的虛榮,去做人奴才,.......我有保留。

而且,重要係「有機會做大國國民」(最少滿清的大一統......(唔多講)),更加唔值得。 ...
你喜歡做小國國民很獨特,中國人包括我都喜歡做大國國民,當然在大陸工作就做中國奴才,

在香港工作就做香港奴才,去到歐美工作就做歐美的奴才,唔洗工作先叫不是奴才!

你無謂重複你既觀點,毫無新意,不如講下你幾時移民去小國仲好啦!祝你早日成功離開!

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-5-20 01:42 PM 發表

你喜歡做小國國民很獨特,中國人包括我都喜歡做大國國民,當然在大陸工作就做中國奴才,

在香港工作就做香港奴才,去到歐美工作就做歐美的奴才,唔洗工作先叫不是奴才!

你無謂重複你既觀點,毫無新意,不如講下你幾時移民去小國仲好啦!祝你早日成功離開! ...
因為你擁抱帝國主義,我無嘛!
你假定做大國國民就會幸福,會好威⋯⋯⋯⋯但呢一個只係虛榮。

我講的係人民幸福指數,而當今最幸福果幾個國家,全部唔係大國!

我咪講左,老闆同僱主係平等,作為僱員的政府,亦唔係作為老闆(人民)的奴才,
唔滿意份工,公僕絕對有權辭職。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]