• 瀏覽: 18,395
  • 回覆: 54
引用:
原帖由 3個失控的腳指 於 2018-5-15 12:41 PM 發表
吹得太多,狼來了,缺德缺誠信的中國使人難以置信!!
完全冇誠信的米國人令人作嘔

引用:
原帖由 6道 於 2018-5-14 10:30 PM 發表
中國的量子電腦大約在兩年內實現。
食藥啦。仲發西夢

開天殺價,落地還錢,呢度兇一兇,果度兇一兇,山大斬埋有柴燒

一擔沙糖一擔屎,就係要觀眾們如坐過山車。

到處點火

美國再強大!
佢好L強大呀!
當其它國家冇到!

儍狗又發功

引用:
原帖由 6道 於 2018-5-14 10:29 PM 發表
據報道,中國科研人員已經研發出了世界上規模最大的光量子芯片,並成功進行了模擬量子計算演示。
這樣成果來自上海交通大學的金賢敏團隊,他們借助“飛秒激光直寫”技術,造出了節點數49×49的光量子計算芯片,並演示了模擬量子計算的一種算法內核“量子隨機行走”。
金賢敏指出說,當這種量子演化體系足夠大、可靈活設計其結構時,就能實現多種算法和計算任務,表現遠優于傳統硅芯片計算機。
目前全球各大科技公司、 ...
又係「大陸科硏」?

引用:
原帖由 6道 於 2018-5-14 10:30 PM 發表
中國的量子電腦大約在兩年內實現。
哦,乜今次只係等2年咋

等我記低呢個post 先,又睇下今次又係唔係買西人既然後貼個名先

引用:
原帖由 6道 於 2018-5-14 10:29 PM 發表
據報道,中國科研人員已經研發出了世界上規模最大的光量子芯片,並成功進行了模擬量子計算演示。
這樣成果來自上海交通大學的金賢敏團隊,他們借助“飛秒激光直寫”技術,造出了節點數49×49的光量子計算芯片,並演示了模擬量子計算的一種算法內核“量子隨機行走”。
金賢敏指出說,當這種量子演化體系足夠大、可靈活設計其結構時,就能實現多種算法和計算任務,表現遠優于傳統硅芯片計算機。
目前全球各大科技公司、 ...
國內高中開始有呢本參考協作課綱..(高中咋..)...世界點追...? ~ 明日科技在中國...死美國佬~走著瞧吧.....

附件

AI人工智能高中版.jpg(18.97 KB)

引用:
原帖由 kglam98 於 2018-5-15 04:16 PM 發表

哦,乜今次只係等2年咋

等我記低呢個post 先,又睇下今次又係唔係買西人既然後貼個名先
不記得是12年還是14年,當時我說DF21D是量子糾纏中導.2020就有量子電腦和量子時代就是中國的天下吧=w=.)+

引用:
原帖由 6道 於 2018-5-15 09:07 PM 發表

不記得是12年還是14年,當時我說DF21D是量子糾纏中導.2020就有量子電腦和量子時代就是中國的天下吧=w=.)+
我已經記低呢個post,二年後咪睇下囉,當年漢芯都玩咗幾年先爆。

到時你咪又轉另外一個「戶口」呀

引用:
原帖由 kglam98 於 2018-5-15 09:16 PM 發表

我已經記低呢個post,二年後咪睇下囉,當年漢芯都玩咗幾年先爆。

到時你咪又轉另外一個「戶口」呀
你的腦只記這些在算是一種幸福吧~

引用:
原帖由 6道 於 2018-5-15 09:26 PM 發表

你的腦只記這些在算是一種幸福吧~
記得唔好轉戶口呀

核撚凸朗普成功令全世界加速遠離美國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]