• 瀏覽: 4,629
  • 回覆: 18
當年保釣,神某已經不以為然,認為保釣應該由國家出手。個人的保釣行動;竟然每次都成為日本人宣示主權的戲碼。更吊詭的是;每次都見到兩支中國旗……被人丟落海……正是唔衰唔收尾,一次肉酸過一次。

臥薪嘗膽幾十年,國家終于出手了。我們不是“保釣”,而是逐步取回主權。

今天竟然見到保釣行動委員會分兩批訪京。

指手畫腳!

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-5-14 10:07 AM 發表
當年保釣,神某已經不以為然,認為保釣應該由國家出手。個人的保釣行動;竟然每次都成為日本人宣示主權的戲碼。更吊詭的是;每次都見到兩支中國旗……被人丟落海……正是唔衰唔收尾,一次肉酸過一次。

臥薪嘗膽幾十年,國家終于出手了。我們不是“保釣”,而是逐步取回主權。

今天竟然見到保釣行動委員會分兩批訪京。 ...
又是那批愛做馬騮戲的戲子。
除了這些戲碼, 他們還能做什麼?
他們趁中日兩國有偈傾的時候出來領功, 真是精甩尾。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-5-14 10:22 AM 發表

又是那批愛做馬騮戲的戲子。
除了這些戲碼, 他們還能做什麼?
他們趁中日兩國有偈傾的時候出來領功, 真是精甩尾。
每次中日韓 經濟整合的階段
都有保釣運動出現
有點詭異

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-5-14 10:35 AM 發表

每次中日韓 經濟整合的階段
都有保釣運動出現
有點詭異
目的是挑動仇恨...
他們輕看各國領導人所重視的緩急輕重, 以為略施小計, 就能左右領導人的表現

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-5-14 10:49 AM 發表

目的是挑動仇恨...
他們輕看各國領導人所重視的緩急輕重, 以為略施小計, 就能左右領導人的表現
當年中日韓自貿區正要上路的時候
香港那幾個保釣分子保釣
內地人還不了解他們,還為他們的行動感到振奮
覺得是英雄
後來那幾個越扒越多,原來那幾個保釣人士本身就是反共反中反華的分子
而且每次在關鍵檔口出來做所謂愛國運動
平時卻反中焚燒國旗

真的不得不讓人懷疑他們是收受某國錢財
故意分化東亞三國
讓三國彼此鬥爭
經濟無法整合

國家主權之爭還是要靠實力

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-5-14 11:44 AM 發表

當年中日韓自貿區正要上路的時候
香港那幾個保釣分子保釣
內地人還不了解他們,還為他們的行動感到振奮
覺得是英雄
後來那幾個越扒越多,原來那幾個保釣人士本身就是反共反中反華的分子
而且每次在關鍵檔口出來做所謂愛國運動
平時卻反中焚燒國旗

真的不得不讓人懷疑他們是收受某國錢財
故意分化東亞三國
讓三國彼此鬥爭
經濟無法整合

國家主權之爭還是要靠實力 ...
阿牛之流又怎會有這些精密腦袋?
但每次時間都啱啱好就不難令人懷疑, 幕後是由一班不簡單的人在策劃行事了。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-5-14 14:45 發表

阿牛之流又怎會有這些精密腦袋?
但每次時間都啱啱好就不難令人懷疑, 幕後是由一班不簡單的人在策劃行事了。
而且必然聯絡台灣,兩支旗一齊畀人丟!

仲有劉灰熊都系反骨奸仔。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-5-14 04:42 PM 發表

記得反國教時熊卑卑主動走出來話要同滋蜂辯論。之後要坐監打唔甩,完全變成另一派喉舌。變化之快重要係人都睇得出原因,又唔會面紅先好也。

引用:
原帖由 星風月霧 於 2018-5-14 17:58 發表

記得反國教時熊卑卑主動走出來話要同滋蜂辯論。之後要坐監打唔甩,完全變成另一派喉舌。變化之快重要係人都睇得出原因,又唔會面紅先好也。
新聞報道話佢地成功北上,見到乜乜七七。

引用:
原帖由 神經箭 於 2018-5-14 04:42 PM 發表

唔好放佢地返來

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-5-14 18:32 發表

唔好放佢地返來
咁又肯定唔會。呢班六四仔,等佢地响香港繼續鬧,反正系細佬仔玩半晝,愈玩愈縮。

唔畀佢地返咪要養佢地嘥米飯!

逆仔最我祖家產業!

中日韓的經濟整合
被延誤了 10來年 

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-5-14 21:28 發表
中日韓的經濟整合
被延誤了 10來年  
有辣有唔辣,當年冇咁勁,依家中國已是必然老大了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]