• 瀏覽: 22,250
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-14 06:06 PM 發表

真正轉移視線是泛民黃狗。
社會上米就係多左你呢d人,成個社會都唔會正視問題。
建制既話泛民黃狗,泛民既話建制藍雞。
兩幫都不是好人! 搞亂香港就係呢兩班人

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-14 06:13 PM 發表

唔好扮中立啦,你的邏輯思維根本泛民一樣。轉移視線。
你呢d米一唔岩聽米歸類哂所有人係泛民黃絲、港獨囉。

引用:
原帖由 Moo~ 於 2018-5-14 06:00 PM 發表

正正是社會永遠聚焦在極端,實際的聲音反而無人理會。不是很可悲嗎?
實際的聲音就是逢中必反, 吸睛大法....
可悲的是犯民識放唔識收, 自掘墳墓。
https://www.youtube.com/watch?v=eND8dhPkiPE

何時都有怨氣......

朕。。。冇冤氣渦,都不知幾開心。

弱勢政府加上現今既社會搞破壞同搞壞政治既重得多同得易咪就係囉

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-14 05:40 PM 發表

仲有以你的邏輯,鴨寮街,女人街等,對住在附近的人也很不公平,不要忘記這些地方在沒有自由行的時候,也是人山人海。80年代更加誇張,但是塞也塞不進去。相信和上水和元朗也差不多吧。 ...
曾經我都以為需求大會拉低價格,但理論必須建基於無限量供應。如香港,供不應求會令價值上升。
建議你有時間到上水走走,了解一下實際情況。我試過經過幾次火車站一帶,都令我感到非常厭惡。鴨寮街,女人街並沒有那種壓迫感。實在敬佩在那裏生活的人。

引用:
原帖由 pakinHK 於 2018-5-14 05:39 PM 發表

香港只有豪宅區及旅遊區???
想問下深水埗,大角咀係以上邊種?
明白我意思咪得囉。唔通你問和合石我又同你分區咩。

住屋問題太嚴重

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-5-14 08:45 AM 發表
之後來個經濟危機!
Ha ha ha 政府死硬
有乜所謂,廢青都是咬老綜

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]