• 瀏覽: 15,203
  • 回覆: 141
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 邊際流星 於 2018-5-11 02:37 PM 發表

美國就是偉光正

西方言論自由本質就係你有講野個權利。但無話一定要給人聽到個權利喔!  邊條美國憲法規定人民講完野,一定要傳播出去啊?有事發生傳播唔到,政府有義務一定幫你傳播!?你穩我睇下。
玩填字遊戲你玩得過班議員咩?

所謂獨裁係 你講野唔好聽,佢打9你。要你唔好講。簡單直接。
所謂民主係 你講野唔好聽,就斷你隻咪個電。意外啫。複雜好多。不過你就舒服d咯。咁就係社會進步咯! 政府做多左好多野架。咁就係服務社會咯!

獨裁,你上街遊行。佢政府派軍隊打9你。政府要出糧出裝備,仲要自己出埋個名。簡單粗暴。
民主,你上街遊行,政府就組織反對派打9你咯。唔需要出裝備。錢都少好多。又唔嚮朵。咁就叫禮貌文明咯。

真係有人信人民可以係某種體制下可以做主喔……哎很傻很天真啦!

引用:
原帖由 catseye77 於 2018-5-11 11:29 AM 發表
我前幾天新浪微博上,因為評論“北大校長讀白字”的事中指到了全票哥在G20期間把“輕關易道,通商寬農”讀成了“輕關易道,通商寬衣”。 結果馬上被封號。

請注意:我說的根本不是政治問題都被封!

你家全票哥這玻璃心也是沒誰了! ...
圖呢?

無圖,你講乜都得啦。

人地係大月cap圖架

引用:
原帖由 kglam98 於 2018-5-11 11:49 AM 發表

講事實啫,大陸人要同國際接「鬼」,「愛國人士」就要改善下啦。咪成日好似有被迫害妄想症先得架
哦大陸人寫嘅係接軌,你嘅係接鬼,

引用:
原帖由 邊際流星 於 2018/5/11 03:53 發表
原來非死不可和推特比新浪還渣,妹子在推特很有禮貌的提問關於中國南斯拉夫大使館被炸問題有什麼想說的,一天後直接被刪號

https://wx2.sinaimg.cn/large/005NeHBigy1fr6ow02x80j30k00bzdix.jpg
https://wx4.sinaimg.cn/large/005NeHBigy1fr6ow0k6ewj30k011q ...
說好了的言論自由呢?
在民主大國不見了!!

引用:
原帖由 tcell 於 2018/5/11 13:10 發表

這位小妹妹太天真,鬼國總統叫Twitter刪帳戶以經算小妹妹好運。
如果小妹妹當問鬼國總統,他可能以向她開槍了。
小心,好似土撥鼠咁,打咗一槍唔si, 補多一槍,一定要你si。

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-5-11 03:57 PM 發表

在美國你試下罵猶太人,像黃狗那樣侮辱中國人,看看會不會被猶太人告到真不該。
美國現今係咁樣。你講唔可以講兩種人。一個係伊斯蘭 一個係黑人。 你講佢地。隨時圍住你砌。口水都浸死你。出手打9你。但你報警,警察會幫你。打官司未必輸。
但你唔可以真係打猶太人,因為各種巧合之下,你一定輸官司。警察一定開槍打9你。 可以講佢 但唔會有人理你。

引用:
原帖由 ng.yick 於 2018-5-11 03:43 PM 發表

哦大陸人寫嘅係接軌,你嘅係接鬼,
你又搞錯了,今次個大陸妹咪去西人度接「鬼」囉,所以我先咁用啫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]