• 瀏覽: 50,575
  • 回覆: 200
  • 追帖: 3
+2
引用:
原帖由 前後抽插 於 2018-5-11 06:12 PM 發表

大陸地多,香港點比? 錢唔係咁賺既,要講下道理
講道理?你們黃絲有嗎??

咪又係一句共產黨隻狗及五毛去總結一切

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-5-11 06:39 PM 發表

講道理?你們黃絲有嗎??

咪又係一句共產黨隻狗及五毛去總結一切
我一直都係支持中國 但係大陸豬來香港定居的確係一個大問題,你應是其中一份子

引用:
原帖由 前後抽插 於 2018-5-11 06:40 PM 發表

我一直都係支持中國 但係大陸豬來香港定居的確係一個大問題,你應是其中一份子
不要認親認戚

五毛下了指令

愛國必要反港

尚有, 本人是香港出生, 已回國生活的五毛

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-5-11 06:36 PM 發表
妳又道出了 中國的不堪了
妳列的4點中 頭3點 都是 代表了 中共管治下 中國人 才會逃離中國去 爭取好生活

糾正你,應該講:  鬼叫香港有港奸泛民黃巾賊,去幫大陸盲流控告香港政府,搞出單雙非居港權嚟棟鳩我哋本土香港人!

呢啲大陸盲流移民就算湧入北京、上海、深圳,都不能取得戶籍去享受當地福利,反而香港有你班泛民黃巾賊,去幫佢哋對冧香港特區政府既把關,等佢哋可以湧入香港坐享福利,你係大陸盲流的話,你湧唔湧嚟香港?

何止大陸盲流受港奸泛民招倈湧入香港,連南亞人都用泛民搞既假難民聲請湧入香港,每月收人道救濟又做黑工賺錢,而泛民就幫佢哋留喺香港打官司,賺法援署律司費,發過豬頭!

中國這麼 強大 了, 咁點解 仲要湧黎 香港逼先?

就算 香港開放了條件 就一定要 移居來生活 ?

將來有日 北韓 開放了 妳會 移居 去生活嗎?
引用:
原帖由 Psyco 於 2018-5-11 06:48 PM 發表

糾正你,應該講:  鬼叫香港有港奸泛民黃巾賊,去幫大陸盲流控告香港政府,搞出單雙非居港權嚟棟鳩我哋本土香港人!

呢啲大陸盲流移民就算湧入北京、上海、深圳,都不能取得戶籍去享受當地福利,反而香港有你班泛民黃巾賊,去幫佢哋對冧香港特區政府既把關,等佢哋可以湧入香港坐享福利,你係大陸盲流的話,你湧唔湧嚟香港?

何止大陸盲流受港奸泛民招倈湧入香港,連南亞人都用泛民搞既假難民聲請湧入香港,每月收人 ...

香江正苦目標係收10億人 未夠

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-5-11 07:01 PM 發表
中國這麼 強大 了, 咁點解 仲要湧黎 香港逼先?

就算 香港開放了條件 就一定要 移居來生活 ?

將來有日 北韓 開放了 妳會 移居 去生活嗎?
因為盲流湧去北京、上海、深圳或廣州呢啲一線城市,又可以落戶入籍呢啲大城市嗎? 可以唔工作去食呢啲城市既福利嗎? 唔得囉,因為中國各省市行戶籍制,各省市有自主權去篩選落戶移民,若果上海、深圳有內奸幫盲流打破戶籍制度的話,你估盲流去上海,還是嚟香港?

你估仲係三十年前香港做大爺既年代,莫講話屌龍頭城市上海,香港今日連深圳都屌唔起,深圳政府怕經濟單一無出路既香港,會r佢金糠.

香港根據基本法廿四條,本來都有移民審批權(大陸叫法: 戶籍審批權),你知唔知邊個pk用2001年雙非鼻莊豐源案既法庭敕令,棟鳩咗香港硬哽 "單雙非居港權"?

用個腦諗諗.

多謝犯民為南亞假難民伸張正義。
陷香港人於不義。

就係 因為 佢地知道 在中國生活是多麼 坎坷,所以 才幫 佢地 脫貧

點知 中國咁多年 都改善唔到 人民生活, 改到 就唔駛 黎逼啦

正主妳唔去怪, 偏偏怪 有同情心的人~
自己中國人民 都唔幫, 只會 讚美 黨, 妳根本 不愛國只愛黨
引用:
原帖由 Psyco 於 2018-5-11 07:22 PM 發表
香港根據基本法廿四條,本來都有移民審批權(大陸叫法: 戶籍審批權),你知唔知邊個pk用2001年雙非鼻莊豐源案既法庭敕令,棟鳩咗香港硬哽 "單雙非居港權"?  

感謝朱凱迪

引用:
原帖由 nicencl 於 2018-5-11 07:33 PM 發表
就係 因為 佢地知道 在中國生活是多麼 坎坷,所以 才幫 佢地 脫貧

點知 中國咁多年 都改善唔到 人民生活, 改到 就唔駛 黎逼啦

正主妳唔去怪, 偏偏怪 有同情心的人~
自己中國人民 都唔幫, 只會 讚美 黨, 妳根本 不愛國只愛黨

...
你自己打飛機,自我安慰中國仲好貧,而自我感覺高級高尚; 但到眼見中國人有錢暴買,你就揭斯底理屌大陸人係暴發戶無品.  你自我游盪喺兩極幻想中,踢爆一句,因為你自悲.

中共係獨裁,但獨裁得30年之間令7億人脫貧,獨裁得可以令三十年前仲貧窮自卑既中國人,變成今日財大氣粗,更可出國旅行俾氣鬼佬受,我真係由得佢獨裁到夠,可以獨裁得咁乸安逸,真係政治嘢咪鬼煩我 tim,我要享受人生.

你班泛民黃巾賊懷愐既英治歲月,就係一個無普選,行政治欽點制度既獨裁年代,但獨裁得香港社會安穩,經濟起飛,財富累積,我都唔會反鳩嗰個賣鴉片建立既毒梟政權,港英政府.  

今日中國大陸改革30年就成為第二大經濟體,中國人出國消費俾人鬧係暴發戶無品,中國人要有錢有財富喺手,先有資格做無品暴發戶,你做到咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]