• 瀏覽: 50,530
  • 回覆: 200
  • 追帖: 3
+2
引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-5-8 03:01 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=mxtDlzorzdk
同意啊....
怎樣發展也追不上人口的增長, 奈何犯民仍然阻止港府發展, 又以人道立場為埋由, 迫政府打開大門迎入外來人

岩岩又話攪個科技優才計劃, 繼續迫爆香港推高樓價

外庸有居留權,南亞又來爭,有乜法子唔爆??

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2018-5-9 11:33 AM 發表

林鄭 連住屋問題都搞唔好 不停輸入外來人, 外來人住喺邊呢, 結果班南亞人http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180504/photo/bkn-20180504133410398-0504_00822_001_06p.jpg?20180505092429 ...
咁你睇吓係咩人棟鳩我哋香港人利益.

97回歸後既法庭法官就係只會配合泛民,去棟鳩香港人集體利益,你自己回顧吓:

(1) 由1998年人蛇兒童居港權案,即是吳嘉玲案 (民主黨及社組發動,由公民黨前身 - 45條關注組既吳靄儀律司團告香港入境署);

(2) 到2001年雙非鼻祖莊豐源案,搞出單雙非居港權 (公民黨前身 - 45條關注組, 李志喜);

(3) 到2013年幫新移民控告社會福利署,搞出新移民入境即享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及社組,蔡耀昌);

(4) 到現今不斷既南亞假難民聲請案 (公民黨,民主黨及工黨),等等……

得寸進尺! 以上咁多泛民及法官棟鳩香港既官司,延續十幾年,三翻四次,一而再,再而三去棟鳩本土香港人利益!

當鴨寮街仲係鴨寮既年代,香港應該容納唔到20萬人

都係果句: 過主啦死蝗後,將香港還返晒俾我地原居民

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-5-10 10:21 AM 發表

97回歸後既法庭法官就係只會配合泛民,去棟鳩香港人集體利益,你自己回顧吓:

(1) 由1998年人蛇兒童居港權案,即是吳嘉玲案 (民主黨及社組發動,由公民黨前身 - 45條關注組既吳靄儀律司團告香港入境署);

(2) 到2001年雙非鼻祖莊豐源案,搞出單雙非居港權 (公民黨前身 - 45條關注組, 李志喜);

(3) 到2013年幫新移民控告社會福 ...
啲黃人當正義果下先死

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-5-9 10:01 AM 發表

同意啊....
怎樣發展也追不上人口的增長, 奈何犯民仍然阻止港府發展, 又以人道立場為埋由, 迫政府打開大門迎入外來人
泛民真是害人精

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-5-10 10:21 AM 發表

(3) 到2013年幫新移民控告社會福 ...
這是根源
泛民真是害死香港

唔接受基本法嘅香港垃圾,死出香港。

香港環保組織收地產商錢,死守交野公園。
香港面積佔7成的交野公園點都唔點得,香港人自己作死。可悲。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]