• 瀏覽: 36,310
  • 回覆: 77
  • 追帖: 3
+3
中美貿易戰或使美國上百萬人失業
本週市場也重點關注中美即將展開的貿易談判。美國商務部長羅斯表示,若非對貿易談判抱有希望,不會到訪中國。此前有消息稱,美代表團將於5月3、4日赴華談判。

一睇就知道阿爺係莊
傻普係閒

買定花生睇好戲

引用:
原帖由 skytra 於 2018-5-2 10:41 PM 發表
中國GDP 每年?6.5%, 如貿易戰 令GDP 滅少2%,?中國依然4.5% GDP

但美國 GDP甅壑2%, 咁美國就會負增長, 失業人數就會劇增

而中國GDP好大部份來自內銷

所以中國就話奉陪到底
仲有金融戰

未必有成果,可能只係做場戲各自表示有努力過

"美國派人求和 中美 貿易大戰逆轉!"

網上
創世
Ultima Online 網路創世紀 , BibleGateway.com
甲子 -> 大山魚 -> 本應 -> 成才 -> 作品 -> 慢魚兄弟 -> 列根(假字,非列根)-> 老布殊 -> 全球恐嚇戰爭新一頁 -> 全球反恐戰爭 -> 世易 -> 本田 -> 甲荃子 -> 風景 (封唔準)

,美(LA Wong).

NIV網上創世紀是妄想。(1997)
這隻Game叫網上創世紀(妄想創世紀)Endless Journey。

King James Version
And the beginning of his kingdom was Babel, and Erech, and Accad, and Calneh, in the land of Shinar - Genesis 10:10
Gentiles divided in their lands; every one after his tongue, after their families, in their nations. - Genesis 10:5

http://fanix.me/2017/12/11/holy-bible

Cede information 10070.
《基本法》現(29 April 2018)指向 now.
原本為 登基,美本,法(LA Wong).
即由香港大學道 JUSTIT 叛變街道名,復原為使用原本的 JUSTICE.
1997 – 2018 期間,登基,美本,法 被束意衝擊香港法治
Google – 戴卓爾 夫人 倒地 北京
https://fanix.me/2018/05/01/the-basic-law/

引用:
原帖由 starr 於 2018-5-3 12:52 AM 發表
未必有成果,可能只係做場戲各自表示有努力過
我個3月底估計嘅談判結局:

通過努力溝通之後,雙方瞭解各自立場,最後取得共識。中方(繼續重複十九大基調):“開放市場,降低貿易壁壘,做好保護知識產權工作”。美方:“留意到中國政府對保護知識產權方面做出嘅努力,對中國願意持續開放市場,降低貿易壁壘,降低汽車關稅等措施表示贊賞,願意同中國發展貿易夥伴關係,一齊推動世界貿易發展”。中美貿易順差?繼續漲!

到時香港
黃絲、反共L:yeah,美國全勝,中國跪低。
全世界其他人:同之前有乜唔同?

引用:
原帖由 食指 於 2018-5-3 05:31 AM 發表

通過努力溝通之後,雙方瞭解各自立場,最後取得共識。中方(繼續重複十九大基調):“開放市場,降低貿易壁壘,做好保護知識產權工作”。美方:“留意到中國政府對保護知識產權方面 ...
you are damn right!

引用:
原帖由 pes2068 於 2018-5-2 07:37 PM 發表
本週市場也重點關注中美即將展開的貿易談判。美國商務部長羅斯表示,若非對貿易談判抱有希望,不會到訪中國。此前有消息稱,美代表團將於5月3、4日赴華談判。
絕對支持中國打這場貿易戰。係時候重新安排世界經濟秩序。美國自視經濟強國對其他國家任意欺凌。

引用:
原帖由 pes2068 於 2018-5-2 07:37 PM 發表
派副總理劉鶴去美國冇人睬佢,而家反而要派幾個大春袋嚟北京,睇嚟都係咁意搵鍾山招呼吓佢哋,習大大都未必見到

引用:
原帖由 食指 於 2018-5-3 05:31 AM 發表

通過努力溝通之後,雙方瞭解各自立場,最後取得共識。中方(繼續重複十九大基調):“開放市場,降低貿易壁壘,做好保護知識產權工作”。美方:“留意到中國政府對保護知識產權方面 ...
中國唔認罪但有悔意,係咁意打兩吓手板算啦,下次唔好喇

先問一個問題:
美國人如果勝券在握…
為啥要飛來中國談判?

難道美國人可以控制墜機嗎?
否則…
當然。飛行是有風險的!

問題是:
網上人有説
美國人已經…贏了貿易戰!

不對啊!…我就不明白了?
既然贏了