• 瀏覽: 36,333
  • 回覆: 77
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 pes2068 於 2018-5-2 07:37 PM 發表
中美貿易戰或使美國上百萬人失業
本週市場也重點關注中美即將展開的貿易談判。美國商務部長羅斯表示,若非對貿易談判抱有希望,不會到訪中國。此前有消息稱,美代表團將於5月3、4日赴華談判。
發中國夢真好。只要未醒就好

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2018-5-3 11:43 AM 發表
先問一個問題:
美國人如果勝券在握…
為啥要飛來中國談判?

難道美國人可以控制墜機嗎?
否則…
當然。飛行是有風險的!

...
贏了貿戰,
飛去敵對領土區域應該用「收割」、「接管」等字眼,
用「談判」或「協商」……其實一早說明整件事情在「未失控情況下爭持中」。

引用:
原帖由 pimon 於 2018-5-5 04:43 AM 發表

贏了貿戰,
飛去敵對領土區域應該用「收割」、「接管」等字眼,
用「談判」或「協商」……其實一早說明整件事情在「未失控情況下爭持中」。
翻看新華社5月4下午報導
刋出的談判結果…見到…
一些中國外交官場慣用語

例如……
''雙方充分交換了意見''…

=是説
對罵時雙方連XX都罵出口了!

…和…
''在有些領域達成了一些共識''…

然后在下面花了一大段説出了
何謂''共識''…

原來
''共識''是=''雙方的較大分歧''
和…
雙方同意…未來…需要繼績…XXX……XXXX…(一堆埸面話)

從中方的
官方媒體報導 ,可以看出此次
中美貿易(第一輪)談判
收獲:是⇒0
所以會后…沒有聯合公布!!!

美方高官屁顛而來、空手而去
完全沒有談出……任何成果…
白費心機、白行一趟的!!!

看看今次
香討上的那一群…洋垃圾廢物…
又…如何去顛倒黑白
說美國談判成功…中國失敗吧!

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2018-5-5 06:18 AM 發表

翻看新華社5月4下午報導
刋出的談判結果…見到…
一些中國外交官場慣用語

例如……
''雙方充分交換了意見''…

=是説:smile_o ...
唱衰有餅食。

引用:
原帖由 ibmha6 於 2018-5-4 12:54 PM 發表

而家中國就真係威過前蘇聯,起碼吾怕你老尾軍事威脅+人人食得飽食得好

吾係叫怕個女人,而係吾比佢影響中國的河蟹,知冇
唔怕,就唔會成日搬神主牌出嚟壓場啦。
早排搬孔子,孫中山,而家搬到馬克恩。

引用:
原帖由 動物投資者 於 2018-5-4 23:10 發表

發中國夢真好。只要未醒就好
不過仇國反港集團就老早滿地黃色玻璃碎

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-5 07:45 發表

邊個叫馬克恩?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-5 07:45 AM 發表

搬神主牌都係吸納信徒姐,君不見你老尾成Q日都搬個民主神牌出來咩,你老尾搬個民主神牌出來點指壓場啊,直頭係震場啦,而且震動力勁過日本震蛋,震到D民主信徒Hi到日射夜射你今日射左未?

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-5-5 09:12 AM 發表

邊個叫馬克恩?
馬黑屎

引用:
原帖由 ibmha6 於 2018-5-5 09:15 AM 發表

搬神主牌都係吸納信徒姐,君不見你老尾成Q日都搬個民主神牌出來咩,你老尾搬個民主神牌出來點指壓場啊,直頭係震場啦,而且震動力勁過日本震蛋,震到D民主信徒Hi到日射夜射你今日射左未?
民主呢隻牌點同,有人信喎。
馬,列,毛,擺明係坤人啦。

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-5-4 12:49 PM 發表

一睇就知中共權貴仔女妻兒皆在老美,真係儍都估到個結局就係中共要跪地求和,不過到時5毛又包裝到中共勝利,好似清朝咁... 反正中共封網沒有資訊自由流通 講乜都得。1個連自由資訊都無既地方,只有做老美契 ...
關乜q權貴仔女呀,傻嘅知道美國佬跪低求大陸唔好打貿易戰,做下戲就算。
反而有啲昂鳩仔由出世83年俾人屌撚到2018年,成世都人哋老美契弟。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-6 09:19 發表

民主呢隻牌點同,有人信喎。
馬,列,毛,擺明係坤人啦。
有人信同係唔係坤人
兩回事來

引用:
原帖由 pes2068 於 2018-5-2 07:37 PM 發表
中美貿易戰或使美國上百萬人失業
本週市場也重點關注中美即將展開的貿易談判。美國商務部長羅斯表示,若非對貿易談判抱有希望,不會到訪中國。此前有消息稱,美代表團將於5月3、4日赴華談判。
美國經濟貿易代表團今次可以話嚟恐嚇中國,今次擺明嚟攞共產黨命,不是傾經濟貿易問題,更不是要求共產黨撤回2025計劃,美帝是來取共產黨命!

中共呢次面臨經濟大崩潰,香港人還懵弊弊,中國對外經濟收縮,預期今年經濟GDP只是零增長,岀年預測負增長,所以中國好大鑊!

中國面臨大量人口失業,國內已有聲音將共産黨推下台,要所有貪官入獄,包括自稱是做到死為止國家主席,所以好多貪官已逃亡!

引用:
原帖由 東敏期權 於 2018-5-7 06:29 PM 發表

關乜q權貴仔女呀,傻嘅知道美國佬跪低求大陸唔好打貿易戰,做下戲就算。
反而有啲昂鳩仔由出世83年俾人屌撚到2018年,成世都人哋老美契弟。
連習帝都知老美教育優越過中國, 送個女去美國讀書, 你班5毛收左錢唱好就算, 如果真係ON9到被中共洗左腦去支持, 咁就真係輸足一世.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]