• 瀏覽: 36,315
  • 回覆: 77
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-4 12:17 PM 發表

中共乜能都驚。
一個揸雞冇力嘅女人都可以令到佢寢食難安。
你威得過蘇聯?
極權者成日疑神疑鬼,因為知道政權會一日含包散。
而家中國就真係威過前蘇聯,起碼吾怕你老尾軍事威脅+人人食得飽食得好

吾係叫怕個女人,而係吾比佢影響中國的河蟹,知冇

引用:
原帖由 pes2068 於 2018-5-2 07:37 PM 發表
中美貿易戰或使美國上百萬人失業
本週市場也重點關注中美即將展開的貿易談判。美國商務部長羅斯表示,若非對貿易談判抱有希望,不會到訪中國。此前有消息稱,美代表團將於5月3、4日赴華談判。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-3 12:47 PM 發表
求和?想得美。
眼前利益可足掛齒。
現在壓唔著中國,到2025年就冇大佬做。
大陸唔係“年尾必定支爆”咩?2025偉大領袖黃瘋瘋做佐中國大總統啦

引用:
原帖由 andyyyy 於 2018-5-3 10:05 PM 發表
佢派個鷹派嚟呀!點會求和呀!

最好唔好賣俾佢老美稀土。

真係無guts,成日都向中國跪低,有復仇者聯盟都咁驚,吊

又要收人重稅,又要派人來傾,呢啲外交手法笑死人

引用:
原帖由 winglive 於 2018-5-4 20:34 發表
求咩和?來收陀地就真
屎都執唔到舊走

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-4 12:17 發表
中共乜能都驚。
你威得過蘇聯?
咦喂
咁快就有一個要被吊打

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2018-5-4 12:49 發表
一睇就知中共權貴仔女妻兒皆在老美,真係儍都估到個結局就係中共要跪地求和,不過到時5毛又包裝到中共勝利,好似清朝咁... 反正中共封網沒有資訊自由流通 講乜都得。1個連自由資訊都無既地方,只有做老美契弟。
仲好
又多個要被吊打

引用:
原帖由 DDG98 於 2018-5-4 03:13 PM 發表
最好唔好賣俾佢老美稀土。
對,另加
1,逐步放美債
2,加快用人仔計算商品市場
3,聯俄入歐,組成歐亜自貿(這個不易), 孤立北美洲區
4, 盡量杯葛軟性文化入侵

同我喺7樓講嘅談判結果差不多:
https://www.voacantonese.com/a/c ... 180504/4377330.html
中國官方媒體說,正在北京舉行的美中貿易磋商就部分問題達成共識,但在一些問題上仍還存在較大分歧。

官方的新華社星期五的這篇報導沒有說明美中談判是在哪些問題上達成了共識,僅稱雙方就擴大美對華出口、關稅等等問題“充分交換了意見,在有些領域達成了一些共識”。該報導還稱星期五的談判“坦誠、高效、富有建設性”,而且雙方同意繼續保持密切溝通,並建立相應工作機制。

美國財政部長努欽星期五在結束當天談判時說,他們與中國官員進行了良好的對話。此次陣容強大的美國代表團中包括有商務部長羅斯、貿易代表萊特希澤和白宮的總統貿易顧問納瓦羅等長期來對中國持批評態度的美國高級官員。

在另一方面,中國商務部說,中國在談判中就中國的中興公司遭美國制裁表示不滿,“與美方進行了嚴正交涉”。中國新聞發言人說,美方表示重視中方的交涉,將向川普總統報告中方立場。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-5-4 12:17 PM 發表

中共乜能都驚。
你威得過蘇聯?
乜你咁講老尾腫桶? 又驚無面,又驚通俄們事件,又驚中國真打貿易戰,仲要派人上門求談判。
又真係幾極權,話炒人就炒人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]