• 瀏覽: 30,953
  • 回覆: 47
請後生唔好盲反政府,,,可唔可以講停止政治...

有冇想過將來中年冇住公屋, 老了又冇位醫院, 死亡又冇位骨灰龕...點算呢?

我覺得黃絲後生目光太短淺, 日日支持泛民派拉布.......中央係無眼睇佢地香港範圍...

我而家好快老了.......欠上樓.....真係好失望.

多謝泛民派為而反而, 又幫住大陸雙非,新移民,南亞人.......冇想過真香港人......

我冇想過支持建制派同泛民派, 係最大問題爭論太多政治過民生.....

引用:
原帖由 DDG98 於 2018-4-25 04:03 PM 發表

有冇想過將來中年冇住公屋, 老了又冇位醫院, 死亡又冇位骨灰龕...點算呢?

我覺得黃絲後生目光太短淺, 日日支持泛民派拉布.......中央係無眼 ...
黃絲後生以為奪得話事權, 個社會就會令佢地隨心所欲

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-4-27 10:50 發表

政府無能,係無辦法。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-4-27 10:50 AM 發表

比黃絲後生選擇權,佢地都會選出 d 梁頌恆、游蕙楨、許智峯 ................ 這些廢柴垃圾議員。
比黃絲後生話事權?

引用:
原帖由 DDG98 於 2018-4-27 11:07 AM 發表

政府無能,係無辦法。
有能之人都被反派趕走了

引用:
原帖由 cortet 於 2018-4-27 11:10 AM 發表

比黃絲後生選擇權,佢地都會選出 d 梁頌恆、游蕙楨、許智峯 ................ 這些廢柴垃圾議員。
比黃絲後生話事權?
癲狗黃和長毛教育黃絲後生以暴力抗爭, 煲呔政府選擇息事寧人, CY上場後不再縱容, 反被毒媒抺黑他撕裂社會....
毒媒就是香港政治生態走向墮落的元兇。
https://www.youtube.com/watch?v=ikXMEh0LSe0

引用:
原帖由 DDG98 於 2018-4-25 04:03 PM 發表

我覺得黃絲後生目光太短淺, 日日支持泛民派拉布.......中央係無眼 ...
你有冇諗過住屋問題係邊個做成, 如果政府為人民設想點解有地要比發展商去起豪宅, 貴樓, 唔去起公屋? 佢話要平衡市場健康發展丫嘛, 咁而家好健康?
中央唔會冇眼睇, 不知幾驚你地反, 睇實你地呀
建制親中架喎, 唔係更加幫住大陸雙非, 新移民? 林鄭話大陸人黎香港影響住屋係天真既諗法呀

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-4-27 11:27 發表

你有冇諗過住屋問題係邊個做成, 如果政府為人民設想點解有地要比發展商去起豪宅, 貴樓, 唔去起公屋? 佢話要平衡市場健康發展丫嘛, 咁而家好健康?
建制親中架喎, 唔 ...
泛民派有份幫大陸人喎!咪係一樣呀!

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-4-27 11:27 AM 發表
建制親中架喎, 唔係更加幫住大陸雙非, 新移民? 林鄭話大陸人黎香港影響住屋係天真既諗法呀
單係這一點就反映出你的無知!

莊豐源案是2001年在香港終審法院判決中國大陸戶籍居民在香港誕下的男童莊豐源的居港權的案件。一名來自中國大陸的非香港永久性居民在1997年9月持雙程證逗留香港期間誕下男嬰莊豐源,由於莊豐源的父母都沒有香港居留權,按照當時的《入境條例》,莊豐源不能夠取得居港權,其祖父入稟香港法院申請司法覆核,高等法院原訟法庭及上訴法庭先後判決莊氏勝訴,香港特區政府上訴至終審法院,終審法院於2001年7月20日判決莊氏勝訴,此一判決迅即成為案例,在香港出生的「雙非嬰兒」即擁有居港權。
此案例加上2003年港澳個人遊(自由行)的實施,造成大量無香港居留權的中國大陸孕婦來到香港產子。[1]從2001年至2011年間,獲得居港權的「雙非嬰兒」逾17萬人,造成資源分配問題,引起香港社會強烈不滿。[2]但全國人大曾建議香港方面不要作出如此判決,然而香港出於獨立法治、遷徙自由、香港社會與內地不同等原因拒絕接受這一建議,所以有評論認為,現今的「雙非問題」可以說是香港自食其果
https://zh.wikipedia.org/wiki/莊豐源案

引用:
原帖由 haydenkayla 於 2018-4-27 11:27 AM 發表

點解房屋供應困局無法解?  邊個係兇手?

(1)住屋土地需求方面既死結,由公民黨與民主黨棟鳩死香港:

香港超負荷既住屋需求源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋擠迫問題,咁究竟係邊班pk 搞出嚟棟鳩香港人?就係公民黨班pk律師喺2001年,利用雙非鼻祖莊豐源案去告鳩香港入境署, 搞出單雙非居港權,引咗90萬單雙非盲流移民湧入香港.

喺2013年,又到民主黨幫新移民去告香港福利署,奪得新入境既享全額現金綜援及公屋福利.  配合公民黨既單雙非居港權去加大吸引盲流移民湧入香港.

(2)住屋土地供應既死結,又係由泛民政黨聯手棟鳩香港人:

公民黨及民主黨用單雙非居港權及即享福利去引入了90萬大陸新移民到香港,卻跟手以環保或 “不遷不拆” 等各種荒謬理由,阻止開地建屋建新市鎮去容納單雙非居港權之下既人口暴漲,就係想以推爆樓價租金及輪爆公屋去製造民怨, 實情就係泛民引入新移民盲流去棟鳩香港,造成住屋困局去折磨香港人!

泛民用單雙非盲流移民搞到香港人口暴漲,跟手阻止香港開地建屋,住屋需求與供應兩個超負荷問題都係由泛民製造去棟鳩香港人!究竟邊個係香港住屋困局既兇手?

引用:
原帖由 Psyco 於 2018-4-27 05:24 PM 發表

點解房屋供應困局無法解?  邊個係兇手?

(1)住屋土地需求方面既死結,由公民黨與民主黨棟鳩死香港:

香港超負荷既住屋需求源於90萬單雙非盲流移民湧港,引發一系列土地住屋擠迫問題,咁究竟係邊班pk 搞出 ...
其實中央政府要頒慼謝狀比公民黨民主黨,佢地幫忙成功淡化本土,照計感情應該好好,做乜連大陸都唔返去呢?

引用:
原帖由 ling0828 於 2018-4-28 08:46 AM 發表 

其實中央政府要頒慼謝狀比公民黨民主黨,佢地幫忙成功淡化本土,照計感情應該好好,做乜連大陸都唔返去呢?
大陸中央政府係咪好感激公民黨引入盲流移民嚟搞亂香港? 你可以睇中央政府對泛民發動呢啲棟鳩香港官司既態度去自行判斷,由中聯辨喺根本由民主黨第一次,喺1998年發動400人蛇兒童居港權 (即是吳嘉寧案) 開始,已經公開屌鳩泛民興風作浪,籍衡擊基本法24條嚟出政治風頭,但泛民就越㩒越出屎,以打官司奄鳩香港人利益為政治icon,證明自己泛民係不受中央影響,以便自己可以喺選舉戰中跟民建聯清楚定下對立位,建立反對黨呢個選舉 "促銷形象" 嚟撓選票,所以出現泛民屢次以搞奄鳩香港人既盲反官司,可見泛民由始致終只係以 "選舉促銷" 為本,即使搞死香港亦在所不惜.

中央又可以點? 唯有被動式去見招拆招,例如泛民搞 "1998吳嘉玲案" (人蛇兒童居港權) 奄鳩香港人為手段,去製造自己為 "反對黨既政治 icon",中央就頒佈 '1999人大釋法' 去制止泛民及黃底法官曲解基本法,以實際行動阻止泛民引入 "人蛇兒童居港權" ! 你話中央係咪好鐘意棟鳩香港既泛民? 用腦諗清楚.

你話點解呢啲盲流移民唔返大陸?  
鬼叫香港有呢班港奸,泛民黃巾賊,喺2001年用雙非鼻祖莊豐源案,去幫大陸盲流控告香港政府,而搞出單雙非居港權,嚟棟鳩我哋本土香港人!

根本全中國都實行保護城市既戶籍制度,確保一二線城市辛苦建立既地方福利免受盲流移民衝擊,呢點跟香港基本法24條限制大陸移民入籍香港係一脈相承,更係我本土香港人既切身利益.

嗰啲大陸盲流移民就算湧入北京、上海、深圳,都不能取得戶籍去享受當地福利,反而香港有你班泛民黃巾賊及黃底法官,去幫佢哋對冧香港特區政府既把關,與絕執行 '1999人大釋法',等佢哋班盲流可以湧入香港坐享福利,你係大陸盲流的話,你湧唔湧嚟香港? 留唔留喺香港賴死?

何止大陸盲流受港奸泛民招倈湧入香港,連南亞人都用泛民搞既假難民聲請湧入香港,每月收人道救濟又做黑工賺錢,而泛民就幫佢哋留喺香港打官司,賺法援署律司費,發過豬頭!

引用:

班盲反嘅已經食住家人政府,當然低成本小政府

最近公民黨同民主黨唔敢幫大陸人同外傭,為怕影響港獨分子知呀!

引用:

你究竟系米香港人,定其實你今年岩岩16歲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]