• 瀏覽: 6,859
  • 回覆: 67
+6
大家有冇留意,中國隻新航母002號艦橋比佢嘅原版瓦良格號艦橋低佐好多,而上邊又部滿雷達天線,咁佢若雷達全開成個飛行甲板未變成隻大功率微波爐?飛機起降時上邊啲人仲唔烤窿變成燒豬?😅😅😅

係咪呢?

零分重作.

本帖共得狗糧  0  塊

係呀係呀

引用:
原帖由 \九軒葵/ 於 2018-4-24 11:15 PM 發表
係呀係呀
即係點?

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-25 07:27 AM 發表

即係點?
即係你係天才,成個美國政府包括特朗普都係廢物

中國樣樣都山寨,樣樣都唔掂

美國政府仲要嘥咁多人力物力,搞咁多小動作

特朗普應該破格俾個美國藉你,立即委任你做白宮幕僚長

偉大的美國呢個夢想就靠晒你嘞

引用:
原帖由 我係沉大師 於 2018-4-25 09:20 AM 發表

即係你係天才,成個美國政府包括特朗普都係廢物

中國樣樣都山寨,樣樣都唔掂

美國政府仲要嘥咁多人力物力,搞咁多小動作

特朗普應該破格俾個美國藉你,立即委任你做白宮幕僚長

偉大的美國呢個 ...
講軍事技術洗唔洗扯去黃絲藍絲五毛民族大義呀?!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-25 09:53 AM 發表

係你口口聲聲五毛五毛,我引返我邊個回帖有講過黃絲,藍絲。

你引返我段回帖,邊行邊句邊個字有講民族大義先啦

我盛讚緊你呀

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-25 09:53 AM 發表

講軍事技術咁你講下你有咩技術研究支持你第一個帖的推論

引用:
原帖由 借錢梗要還 於 2018-4-24 11:12 PM 發表
零分重作.

本帖共得狗糧?0?塊
笑死人

引用:
原帖由 我係沉大師 於 2018-4-25 10:31 AM 發表

講軍事技術咁你講下你有咩技術研究支持你第一個帖的推論
我係奇怪,裝咁多雷達幾乎同飛行甲板平行咁滯,若雷達全部開機,你知果堆雷達幾大功率啦,射出嘅微波直打飛行甲板上,咁上邊啲操作人員未係直接暴露?還是佢地全部著哂微波防護服,好似太空人咁唔怕輻射?

如果所有雷達向住你,仲聚焦係你度,你係有可能熟。
不過雷達會轉,又唔會聚焦係人身上,驚乜。

瓦良格號係三四十年前產品,嗰陣真係唔需要咁多天線。

引用:
原帖由 dogfamily 於 2018-4-25 11:18 AM 發表
微波會聚焦?😂😂😂香討真係學到嘢😂😂😂

引用:
原帖由 dogfamily 於 2018-4-25 11:18 AM 發表

瓦良格號係三四十年前產品,嗰陣真係唔需要咁多天線。
你邊隻眼見到啲雷達識轉?

無論可見光,紅外線,紫外光,無線電波,微波,水波等等 ,只要有波動的特性,就會可以折射,可以反射, 如果曲面反射,就會聚焦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]