• 瀏覽: 35,216
  • 回覆: 329
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 香江強國人 於 2018-4-24 11:41 PM 發表

美國一制裁,十樣八樣中國芯面世。

搏阿爺歡心,還是真係有咁啱得咁巧,及時面世。
咁你要問特朗普,係咁禁搞到我地係咁整新野

引用:
原帖由 \九軒葵/ 於 2018-4-24 06:26 PM 發表

咁佢而家係咪公佈緊d新野
華為下半年推出Mate 20,搭載麒麟980,性能又再大幅提高

引用:
原帖由 我係沉大師 於 2018-4-24 11:50 PM 發表

華為下半年推出Mate 20,搭載麒麟980,性能又再大幅提高
呢個我知 同波子合作果部呀嘛 正野黎

引用:
原帖由 \九軒葵/ 於 2018-4-24 11:50 PM 發表

呢個我知 同波子合作果部呀嘛 正野黎
而家Mate 10 都有同波子合作版本,Mate 10PD, 盛惠12000港紙。

Mate 系列都有一個波子版本

引用:
原帖由 我係沉大師 於 2018-4-24 11:53 PM 發表

而家Mate 10 都有同波子合作版本,Mate 10PD, 盛惠12000港紙。

Mate 系列都有一個波子版本
麒麟980會係最先使用7nm製程的芯片

引用:
原帖由 我係沉大師 於 2018-4-24 11:50 PM 發表

展訊R10、麒麟990的5G芯片明年問世。

等有實測先知係咪真先

引用:
原帖由 59804774 於 2018-4-24 06:09 PM 發表

4月23日,中國電科38所在福州舉行的首屆數字中國建設峰會上發布了實際運算性能業界同類產品最強的數字信號處理器——“魂芯二號A”。該芯片由38所完全自主設計,在一秒鐘內能完成千億次浮點操 ...
中國經常有呢d乜乜新技術突破公布,但多數最后不了了之,沒法實用化,沒意義的

引用:
原帖由 Bismark88 於 2018-4-25 12:35 AM 發表

中國經常有呢d乜乜新技術突破公布,但多數最后不了了之,沒法實用化,沒意義的
科研項目就算五是商業目的也有科學意義。

加油

引用:
原帖由 Bismark88 於 2018-4-25 12:35 AM 發表

DSP可用在預警機, 雷達及機械人,上一代 魂芯已在用,就的說不定用在J20上。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]