• 瀏覽: 19,910
  • 回覆: 233
+14
Navy Likely to Be First Service to Field Laser Weapons, Expert Says
https://www.military.com/defensetech/2018/03/22/navy-likely-be-first-service-field-laser-weapons-expert-says.html

航母殺手成自殺神器,
連果碌電磁砲未量產也已既時收皮😅😅😅

兩公里內照四至五秒先爆,打唔倒超音速武器啦。

仲要單火力通道,一次只打一支,膠。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2018-4-24 12:14 AM 發表
兩公里內照四至五秒先爆,打唔倒超音速武器啦。
功率可調教,最快唔洗一秒可擊落架中國嘅大母牛😄

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-24 12:19 AM 發表

有片未?
印象中打穿個船尾機都要4秒。

反艦導彈咁大支野, 電磁炮反導應該實際D.

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2018-4-24 12:24 AM 發表

有片未?
印象中打穿個船尾機都要4秒。
果啲得果1幾kw 功率,而家開始裝備嘅係3xxKW 功率,大廿幾倍,即係打穿個船尾機唔洗0.5秒! 更何況打導彈,只需打穿一隻尾翼隻彈已廢!

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-4-24 12:25 AM 發表
反艦導彈咁大支野, 電磁炮反導應該實際D.
電磁砲?😂😂😂未等你叉完電已中佐幾十粒彈頭喇! 😅😅😅

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-24 12:40 AM 發表

電磁砲?😂😂😂未等你叉完電已中佐幾十粒彈頭喇! 😅😅😅
原來激光係唔洗叉電既. 七頭.

計能源轉化效率, 電磁炮仍拋離激光幾條街.

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-24 12:37 AM 發表

果啲得果1幾kw 功率,而家開始裝備嘅係3xxKW 功率,大廿幾倍,即係打穿個船尾機唔洗0.5秒! 更何況打導彈,只需打穿一隻尾翼隻彈已廢!
高速飛行,好難長照同一點。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-4-24 12:47 AM 發表

原來激光係唔洗叉電既. 七頭.

計能源轉化效率, 電磁炮仍拋離激光幾條街.
嘩,果然香討專出軍事天才磚家!砲彈能量損失會細過光傳送?咁你不如發明砲管傳送網絡信號代替光纖傳送好冇?啱啦,中國現代第五大發明非你莫屬😅😅😅

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2018-4-24 12:54 AM 發表

高速飛行,好難長照同一點。
日本民用自動對焦相機都做到,鐳射武器對焦幾百米秒速嘅物體有幾難呀?! 當然,山寨國相機對唔到真係唔出奇!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-24 12:19 AM 發表

用埋太陽風暴轉化能源,打爆月球都仲得。 美國勁呀~!

引用:
原帖由 WPGLY 於 2018-4-24 01:49 AM 發表

嘩,果然香討專出軍事天才磚家!砲彈能量損失會細過光傳送?咁你不如發明砲管傳送網絡信號代替光纖傳送好冇?啱啦,中國現代第五大發明非你莫屬😅😅😅
你知唔知激光發射器效率有幾高架。玩過真係大支既激光未架?
咁大功率既激光, 有兩三成都還得神落啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]