• 瀏覽: 23,960
  • 回覆: 133
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-4-24 10:12 AM 發表

我都好憎毒L,但澳門本身係葡萄牙領土,澳門現在只係回歸葡萄牙,所以,有良知既人應該贊成
領土在大炮射程之內,返去你英國大炮射程之內的領土!

引用:
原帖由 blueberry0511 於 2018-4-24 09:13 AM 發表

老美把琉球比日本管,就係要美軍基地。否則可能要放在日本本土。根本就係殖民奴役琉球人。咁你覺得美日會唔會放手?
咁都要當地人信先得架. 美軍基地過幾年搬遠少少, 咁又交到貨拖住先...

五十步笑百步

琉球一早就日本所滅啦。當時琉球是臣服於清朝,被日本人侵略求救於清朝,但清朝自顧不暇那有兵力去照顧這小小島國呀。

琉球獨立

琉球不是獨立,是復國。
琉球是被日本侵略吞併的。

極力支持!

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2018-4-24 07:12 AM 發表
我最很憎毒L,但琉球本身是個國家,現在只是復國,所以,有良知嘅人應該讚成。
冇錯, 琉球本來就是個國家, 係俾日本派奸細兼併的, 琉球本來就自給自足, 甚至日本當紅藝人好多都係果度黎

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2018-4-24 12:29 AM 發表
其實無乜用,當地人都唔想搞咁多野了. 總之踢走個美國基地就得.

除非忽然有一日, 大部份人覺得有日本政府一日美軍基地就唔會走啦, 咁都只係開始.

同埋, 佢地有幾多識講琉球話, 全部係識日文, 經濟上又要係靠日本 ...
乜無用,流球就是想歸順中國

如果咁都得,中國好多地方都可以「復國」?

日本政府話唔到事,睇美國政府吧

真的嗎?

北方四島又無,流球又無,小日本是也

引用:
原帖由 namio2046 於 2018-4-24 07:57 AM 發表

而中國又屬於蒙古嘅成吉思汗。
成吉思汗朝代已經是沒落的歷史,儍豬,現在是中華人民共和國年代,你唔承認、唔鐘意、唔Happy! 是你自己不面對現實,無人幫到你!講完!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]