• 瀏覽: 17,256
  • 回覆: 150
  • 追帖: 3
+7
香港就黎走去大6未開放年代!
只睇外國資訊,但人地唔會比你去接觸!
同睇AV打飛機一樣

香港好多人都固步自封,特別係年青一代,中國改革開放多年,有好多地方已經超越香港,香港繼續做井底之蛙,只有死路一條,小弟工作三十多年,見證東南亞各國發展,中國係最大單一經濟體,發展潛力亦係最大。

大鄉浬

啲人真係好正,大陸點好,香港點西,但係又唔見佢地返去定居架噃,大陸咁完美,又唔知點解啲大肚婆死都要衝落香港生攞香港證架噃!?,又唔知點解大陸咁好,但香港啲高官又有其他國籍,又係都唔放棄架噃!? 大陸學府教育咁到位,大陸高官啲子女又去晒外國讀書架噃!? 世事真係無奇不有!!

簡單咁講,大陸錢梗係好揾啦,有豐厚潛力亦係事實,的而且確真係人材輩出,但咁又點?貪污貪到民不聊生,社會上種種不公,有錢大晒嘅現象你當見唔到呀? 瞓瞓下監生拆左你間屋又當冇事呀? 強姦完個女仔再丟埋落樓呢啲又冇問題?製造有毒食品毒害人民又理所當然?成日不停強調華麗嘅一面,臭屎就不停無視,老實講除左揾錢呢啲外在野之外,個內裡直頭係爛嘅,難得有你地大力支持呀真係!!

引用:
原帖由 陳金城 於 2018-4-24 02:01 PM 發表
啲人真係好正,大陸點好,香港點西,但係又唔見佢地返去定居架噃,大陸咁完美,又唔知點解啲大肚婆死都要衝落香港生攞香港證架噃!?,又唔知點解大陸咁好,但香港啲高官又有其 ...
大陸點好, 真係唔係好關到香港人事
十個香港人, 八個系大陸搵唔到食

引用:
原帖由 saracrystal 於 2018-4-24 01:41 PM 發表
人家去看咪俾個機會人地囉,下下批鬥,有乜謂
一時唔偷雞就做保長,嘆完滿漢就扮死老豆

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-4-24 02:18 PM 發表

大陸點好, 真係唔係好關到香港人事
十個香港人, 八個系大陸搵唔到食
你嘅不忿我理解

引用:
原帖由 ricebuket 於 2018-4-24 02:20 PM 發表

一時唔偷雞就做保長,嘆完滿漢就扮死老豆
咁咪批鬥落去囉,一路批

引用:
原帖由 saracrystal 於 2018-4-24 02:22 PM 發表

咁咪批鬥落去囉,一路批
以其人之道還治其人之身

引用:
原帖由 ricebuket 於 2018-4-24 02:23 PM 發表

以其人之道還治其人之身
應該,文化大革命到現在一路批,批死再拿出來鞭屍

講中了班狗賊

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-4-24 11:53 AM 發表

我早就放棄香港

現在國內上香討取笑低端港人
放棄香港又要心繫香港,真令人心酸。不過未曾擁有又如何放棄,咁又係另一個問題。。。

引用:
原帖由 thank-777 於 2018-4-24 11:59 AM 發表

林鄭及曾狗兩條仆街

就是向泛民友好

減低他們指向特區政府, 主力笑中國

令到他們安穩收地產狗利益, 及令到香港問題回不了頭
有乜計?
真正做到野又不賣地產狗和犯民賬的人, 被毒媒剷到上天花, 白痴井底港盲又加多幾腳。
唔想咁樣可以點樣?

引用:
原帖由 saracrystal 於 2018-4-24 02:39 PM 發表

應該,文化大革命到現在一路批,批死再拿出來鞭屍
放唔低嘅係你,文化大革命都要拉埋嚟講,仲話人執著

哩班漢奸與民為敵,姑息只會養奸,婦人之仁只會令香港更沉淪

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]