• 瀏覽: 6,005
  • 回覆: 68
用了幾天時間思考,終於想出妙計,可以只用中興本身資源,就可以使美國政府撤銷禁令,不違法,可操作,幫中興解決倒閉危機問題,獎金會很多吧?一個億美金?由於是高度商業機密,唔好意思,不能公開啦。

海納百川有容乃大,壁立千軔無欲則剛。
引用:
原帖由 yc0688 於 2018-4-22 07:04 PM 發表
用了幾天時間思考,終於想出妙計,可以只用中興本身資源,就可以使美國政府撤銷禁令,不違法,可操作,幫中興解決倒閉危機問題,獎金會很多吧?一個億美金?由於是高度商業機密,唔好意思,不能公開啦。
啱啱又飲左啖酒,又噴左出尼

送給樓主的

引用:
原帖由 yc0688 於 2018-4-22 07:04 PM 發表
唔好意思, 諗深一層, 高手在民間

引用:
原帖由 木雞 於 2018-4-22 07:11 PM 發表

啱啱又飲左啖酒,又噴左出尼
你以為我是吹牛?

對天發誓絕對不假。

引用:
改名。

引用:
原帖由 yc0688 於 2018-4-22 07:17 PM 發表

你以為我是吹牛?

對天發誓絕對不假。
請指教

引用:
原帖由 木雞 於 2018-4-22 07:14 PM 發表

唔好意思, 諗深一層, 高手在民間
如果是幾十人的小公司,就無能為力了,可是中興是有65000員工的大公司,另外我有一個近親戚在中興西班牙公司,所以我很可能路見不平,拔刀相助。

引用:
原帖由 心水清 於 2018-4-22 07:18 PM 發表

改名。
唔係。

向法院申請臨時禁止令確實可以暫緩停擺問題,如果無法翻盤就將受影響無法維持的業務賣左,其他人不受禁售限制,不過一定要真賣。

引用:
原帖由 \九軒葵/ 於 2018-4-22 07:13 PM 發表
送給樓主的
我會轉送特朗普。

引用:
原帖由 69780501 於 2018-4-22 07:26 PM 發表
向法院申請臨時禁止令確實可以暫緩停擺問題,如果無法翻盤就將受影響無法維持的業務賣左,其他人不受禁售限制, ...
依家講的是要美國政府自動撤消禁令。

引用:
原帖由 Gingerlemoncola 於 2018-4-22 07:26 PM 發表
原來你是孔明
賺錢是主要目的。

引用:
原帖由 yc0688 於 2018-4-22 07:21 PM 發表

如果是幾十人的小公司,就無能為力了,可是中興是有65000員工的大公司,另外我有一個近親戚在中興西班牙公司,所以我很可能路見不平,拔刀相助。
好似話早排有D俾人捉左, 送左去大6

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]