• 瀏覽: 53,721
  • 回覆: 298
  • 追帖: 3
+3
什麼大灣區發展,全部BS, 如果咁正,為什麼d愛國藍絲不上大陸發展?為什麼大陸人情願住劏房都要來香港?

根本政府騙你們上大陸住,上左去大陸住,你就變香港非常住居民,

1.派錢無你份
2.公屋無你份
3.選舉無你份
4.政府醫療無你份
5.抽居屋無你份
6.你父母上大陸養老,父母免稅額你都無份扣稅!

上左大陸工作生活,你就無運行,因為你已變成香港非常住人口!

千萬不要中計!

係要上,請d愛國藍絲上,老seafood 快齊齊去大灣區發展,不過不要翻過來香討!

樓主一語道破  廢青日望夜望都係靠政府福利  

引用:
原帖由 starr 於 2018-4-20 11:53 PM 發表
樓主一語道破  廢青日望夜望都係靠政府福利  
父母非常住居民,無免稅額,這是福利嗎?
選舉是福利嗎?

仲會墮入小產權房陷阱!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-4-20 11:28 PM 發表
什麼大灣區發展,全部BS, 如果咁正,為什麼d愛國藍絲不上大陸發展?為什麼大陸人情願住劏房都要來香港?

根本政府騙你們上大陸住,上左去大陸住,你就變香港非常住居民,

1.派錢無你份
2.公屋無你份
3 ...
你自己唔願意接受大陸,又怕人地上左大陸之後好景過你。

引用:
原帖由 tcell 於 2018-4-21 12:36 AM 發表

你自己唔願意接受大陸,又怕人地上左大陸之後好景過你。
咁好景,為何民建聯班人不上?

上左就變非常住居民,無得選議員!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-4-21 01:21 AM 發表

咁好景,為何民建聯班人不上?

上左就變非常住居民,無得選議員!
我系大陸無人無物,普通話又唔,如果唔係我都上左去口啦!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-4-21 12:10 AM 發表

父母非常住居民,無免稅額,這是福利嗎?
選舉是福利嗎?
樓主明顯係有腦人士

香港會係大灣區龍頭,會發展到好似紐約灣區的曼克頓,東京灣區的東京都。

祇有最精英的一班人可以住係度,樓價同租金都唔係一般人負擔得起。

到時無樓又唔係精英的低端人口,就要住係大灣區的外圍地帶。

如果你而家已經係生活艱難的一群,到時根本無可能係香港生活到。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-4-20 11:28 PM 發表

1.派錢無你份
2.公屋無你份
3 ...
絕對讚同樓主講法,連香港嘅工都唔做,直接攞綜援,得閒咪睇下黃狗有無啲掟磚燒旗活動一同參與,生活過得不知幾充實愉快,打工係D無理想嘅鹹魚先會做,樓主梗係做一條結結實實嘅寄生蟲啦。
係黃狗嘅一定支持樓主,等D鹹魚羨慕一下黃狗嘅生活。

留守香港:
可以有幾千份一機會抽中成本仟零蚊但尺價皮幾嘢嘅居屋! 發達啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]