• 瀏覽: 117,374
  • 回覆: 832
  • 追帖: 11
+23
美國打中國千億企業

影響咪就是老闆賺少點

但中國直接掃那些靠借渡日的美國基層

我更期待美國農民拿槍起義

七傷拳——既傷人,亦傷己。

唔止雙輸,美帝霸權阻礙科技進步,全人類都係輸家

呢家就好似賽跑,跑第一既美國愈來愈慢,見中國從後追上就使橫手
美國破唔到世界紀錄就永都冇人破得到,美國亦會因為係咪都第一而放軟手腳

引用:
原帖由 kopandem 於 2018-4-20 22:22 發表
美國商務部祭出制裁令,禁止美國企業在7年內銷售零組件給中興通訊,《富比士》(Forbes)雜誌繼日前發布「預計中興數周內申請破產」 評論後,再發一篇新文章直指蘋果(Apple)將成為中美相爭的受害者,恐須裁 ...
全力谷華為,封殺萍果

支持中國全面禁蘋果.

引用:
原帖由 kopandem 於 2018-4-20 10:22 PM 發表
美國商務部祭出制裁令,禁止美國企業在7年內銷售零組件給中興通訊,《富比士》(Forbes)雜誌繼日前發布「預計中興數周內申請破產」 評論後,再發一篇新文章直指蘋果(Apple)將成為中美相爭的受害者,恐須裁 ...
如果中國禁apple,美國都可以禁華為,禁埋零件,華為機都出唔到,仲講搶市場?
到時9成人用三叔...

唔比賣蘋果?你中國門店咪大量同胞失業?手機廠請既咪又係中國人去組裝

引用:
原帖由 kchaha 於 2018-4-20 10:37 PM 發表

如果中國禁apple,美國都可以禁華為,禁埋零件,華為機都出唔到,仲講搶市場?
到時9成人用三叔...
美國早禁華為了,閣下不看新聞?

引用:
原帖由 lvmin63312823 於 2018-4-20 10:39 PM 發表

美國早禁華為了,閣下不看新聞?
政府內部唔採用,兩間電訊商唔賣,但實際上冇禁,零售仍然買到

引用:
原帖由 30624700_ 於 2018-4-20 10:40 PM 發表

電話卡唔支援蘋果,即時宣佈佢死亡
當然可以,不過人家都會反擊,可以推測下雙方本錢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]