• 瀏覽: 14,076
  • 回覆: 11
馬伕犯咗乜嘢法呀?

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-4-20 09:28 PM 發表
大量馬夫在砵蘭街度兜客
咁樣都唔做嘢?
要想做好市民其實好簡單啫,嗱教埋你啦,你行埋去個馬伕面前,兜口兜面影佢相,然後就報警,咁樣警察就想唔做野都唔得嘞,不過你記住上庭指證個馬伕啵。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-4-20 09:28 PM 發表
大量馬夫在砵蘭街度兜客
咁樣都唔做嘢?
枉你老母咁辛苦揍大你...

引用:
大量馬夫在砵蘭街度兜客
咁樣都唔做嘢?
朗豪坊開幕之後加上十多年前的火百合行動,砵蘭街馬欖已經式微,樓主講緊九十年代?

引用:
原帖由 HKvigilante 於 2018-4-21 01:24 AM 發表

朗豪坊開幕之後加上十多年前的火百合行動,砵蘭街馬欖已經式微,樓主講緊九十年代?
一早估佢唔係香港居住,樣樣知D唔知D,馬夫街度兜客都講得出

引用:
原帖由 A1899 於 2018-4-21 08:53 AM 發表

一早估佢唔係香港居住,樣樣知D唔知D,馬夫街度兜客都講得出
樓主講的與事實不符,因為馬夫是帶囡囡到不同的馬欖提供服務,馬夫根本不用拉客!

之前樓覺得做雞大犯法比人恥笑到反肚,今次醒咗少少

引用:
原帖由 HKvigilante 於 2018-4-21 01:24 AM 發表

九十年代特別係坡妹時期先至精彩,仲記得著名的天成大廈

引用:
原帖由 HKvigilante 於 2018-4-21 09:22 AM 發表

樓主講的與事實不符,因為馬夫是帶囡囡到不同的馬欖提供服務,馬夫根本不用拉客!
佢祇係扮香港人,當其他人乜都唔知係傻瓜咁。

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2018-4-21 03:13 PM 發表

九十年代特別係坡妹時期先至精彩,仲記得著名的天成大廈
天成全坐都係馬欖,真係經典!

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2018-4-21 03:50 PM 發表

佢祇係扮香港人,當其他人乜都唔知係傻瓜咁。
或者真係香港人,不過係又毒又宅,成日唔出房門只會上網嘅死廢宅~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]