• 瀏覽: 12,353
  • 回覆: 113
+7
禁止組裝入中國電腦品牌

禁止附運CPU去中國

用咩理由? 同埋到㡳呢家想減低逆差定繼續增加 XDDD

以你講法係對中國全面禁運 為乜要咁做先?

要試下
睇下系中國無美國CPU死得快,定Intel /AMD無中國市場死得快

我覺得,如果中國咁易就死,美國一早做咗啦, 真係以為川普真係天才呀

最好禁啦,老美禁大陸科技網絡公司,大陸禁老美科技和服務業進入中國。總五信老美在全球穩到另一個市場來代替大陸。

最好禁埋香港 睇下邊個死得快

引用:
原帖由 路人甲或乙 於 2018-4-20 06:33 PM 發表
最好禁啦,老美禁大陸科技網絡公司,大陸禁老美科技和服務業進入中國。總五信老美在全球穩到另一個市場來代替大陸。
直頭叫美國公司拉閘走人 睇下中國啲失業人口升到幾多

引用:
原帖由 將軍玩熊完 於 2018-4-20 06:40 PM 發表

直頭叫美國公司拉閘走人 睇下中國啲失業人口升到幾多
甘就試下老美會五會失業人口都會升啦,,如果升就五知特朗普壓力大還是習近平大

引用:
原帖由 路人甲或乙 於 2018-4-20 06:43 PM 發表

甘就試下老美會五會失業人口都會升啦,,如果升就五知特朗普壓力大還是習近平大
老美波音飛機留俾普普打

中國並不是造不出cpu,只是造不出好cpu。

了解事實在出來說好嗎 ?

就跟現在 制裁的 中興一樣 ,不是中國不能造

是造不好既符合高質量又符合市場成本的 芯片

其實在軍方 與 國家金融 等關鍵部門 早就用上 中國自己的 芯片了 

前幾年黑馬禁止英特爾賣Xeon俾大陸
點知中國用自己芯片整太湖神光出來
仲快過天河2號
直情一拳拳樁落黑馬到

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-20 07:28 PM 發表

咁你快D 打爛屋企部電腦,手上的手機,用大陸CPU, 加速 美帝滅亡啦!

記住唔好再用互聯網!
互聯網吾系美國發明

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]