• 瀏覽: 12,363
  • 回覆: 113
+7
引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-4-21 15:34 發表
this is what happened!
漢芯
https://zh.wikipedia.org/wiki/汉芯
原來成個中國得「漢芯」

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-20 16:22 發表
唔好嚇 D中華人民共和國人 啦!

聼到呢到,佢地已經驚到標尿,一褲濕曬!

D 中華人民共和國人, 最愛不惜手嘅就係美帝嘅發明, 唔比佢地開電腦、用手機、上互聯網,仲慘過要佢地愛蟈!:smil ...
乜你唔知歐美九十年代全面制裁過中國嗎?當時阻唔到發展,現在更加無可能

引用:
原帖由 WongManTak 於 2018-4-21 15:46 發表
中國將會有更多「漢芯」!
好似你呢個預言咁?

引用:
原帖由 將軍玩熊完 於 2018-4-20 06:40 PM 發表

直頭叫美國公司拉閘走人 睇下中國啲失業人口升到幾多
直頭叫美國禁止made in china入口睇下美國通脹升到幾多

引用:
原帖由 daimonster 於 2018-4-21 07:55 PM 發表

直頭叫美國禁止made in china入口睇下美國通脹升到幾多
好鬼想睇。

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-21 11:36 PM 發表

我都話 中華人民共和國人 只關心美國人 嘅福祉 ,

而唔會關心 大陸 大量 公司 倒閉架啦!
大量中國公司倒閉係必然,睇下有幾多美企業一齊死

引用:
原帖由 少先隊員 於 2018-4-21 11:36 PM 發表

我都話 中華人民共和國人 只關心美國人 嘅福祉 ,

而唔會關心 大陸 大量 公司 倒閉架啦!
不學無術, 除左呢D小學雞語言遊戲重識答咩丫.  

Trump一當選就話叫apple搬返美國生產啦又吾見佢做?  

知吾知大頭奶粉元兇melamine嘅最先受害者吾係內地嬰兒而係美國千萬貓狗?  

冇made in china, Walmart / target / sears 重可以叫供應商規定定期 repeat item FOB 減價?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]