• 瀏覽: 3,897
  • 回覆: 57
近年中港婚姻的尊卑角色已易轉,有港男年屆30歲,月入僅13,000元,其母擔心他在港難娶妻,催他返內地娶老婆,但他怕學歷及收入低而被嫌棄。有婚禮顧問指,部分內地女生的收入及學歷不比香港女性遜色,即使有

在江門呢 d 3、4 線城市,有 5000 收入,仲有大學程度,d 女又點肯來香港住?

新聞來源連結:
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2054320/母憂低收入兒難娶港女 催回鄉娶妻

30歲,月入僅13,000元。
玩完
引用:
原帖由 kkk168 於 2018-4-20 09:31 AM 發表
近年中港婚姻的尊卑角色已易轉,有港男年屆30歲,月入僅13,000元,其母擔心他在港難娶妻,催他返內地娶老婆,但他怕學歷及收入低而被嫌棄。有婚禮顧問指,部分內地女生的收入及學歷不比香港女性遜色,即使有

http ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-4-20 09:34 AM 發表
30歲,月入僅13,000元。
玩完
但香港大把呢類港男。

去烏克蘭搵啦

銀行員工,文員初入職就只係咁多

娶大陸女,可以入聚女家,咪唔洗怕女生不來香港

啱㗎,有門手藝真係好過坐係 OFFICE。
引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2018-4-20 09:43 AM 發表

去建訓,學門手藝,去地盤,起碼2.5萬啦

做文職就最無前途

好在我1X年前已經買左私樓,娶左個港女老婆

梁天琦自辯時透露,雖然他並非生於香港,但直言「呢個地方塑造我 價值觀,所以有好深厚 感情」。

真係慘,有利用價值就叫英雄。
無嘅話⋯⋯就係新移民二代真係唔死都無9用
引用:
原帖由 ch_montrose 於 2018-4-20 09:52 AM 發表
搵得萬3,呢啲新移民二代真係唔死都無9用

可以搬返大陸住,漁港很快變農港

時代變了
城邦KONG粲仲以為而家返上去可以好似以前咁馨香

呢個老母害社會不淺

13000 開支都唔夠仲學人娶老婆

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]